DOKAZ DA SE MRZE: Mesi i Ronaldo nisu glasali jedan za drugog
Foto: AP

Da li je to potvrda animoziteta

DOKAZ DA SE MRZE: Mesi i Ronaldo nisu glasali jedan za drugog

Fudbal -
Ronaldo je kao kapiten Portugala glasao za saigrače iz Reala Serhija Ramosa, Gareta Bejla i Karima Benzemu. Kapiten Argentine Mesi glasao je za sunarodnika Anhela Di Mariju iz Mančester junajteda i saigrače iz Barselone Andresa Inijestu i Havijera Maskerana

Napadač madridskog Reala i portugalski reprezentativac Kristijano Ronaldo izabran je drugi put uzastopno za najboljeg fudbalera sveta u izboru FIFA.

On je sa 72 odsto glasova iza sebe ostavio napadača Barselone Lionela Mesija i golmana Bajerna Manueka Nojera, koji su dobili po 14 procenata.

Najinteresantnija stvar, kada je u pitanju glasanje, je ta da asovi Reala i Barselone nisu glasali jedan za drugog. Ronaldo je kao kapiten Portugala glasao za saigrače iz Reala Serhija Ramosa, Gareta Bejla i Karima Benzemu. Kapiten Argentine Mesi glasao je za sunarodnika Anhela Di Mariju iz Mančester junajteda i saigrače iz Barselone Andresa Inijestu i Havijera Maskerana.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović u glasanju za Zlatnu loptu pet poena dao je Ronaldu, tri Mesiju, a jedan saigraču iz Čelsija Edenu Azaru.

Selektor Srbije Radovan Ćurčić Ronaldu je dao pet poena, Mesiju tri, a fudbaleru Bajerna Bastijanu Švajnštajgeru jedan poen.

Pobednike su birali selektori i kapiteni muških i ženskih reprezentacija svih 209 članica Fife, kao i predstavnici medija koje su izabrali list Frans fudbal i Fifa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track