ANONIMUSI U KOPAČKAMA: Niko ne zna timove Partizana i Zvezde
Foto: Sasa Pavlic

Puče bruka: Ko nosi dresove večitih rivala

ANONIMUSI U KOPAČKAMA: Niko ne zna timove Partizana i Zvezde

Fudbal -
Kurir sproveo anketu na ulicama Beograda i među javnim ličnostima, malo ko je znao da nabroji fudbalere naša dva najveća kluba

Dokaz da je srpski fudbal dotakao dno stigao je i sa ulice. Naime, među 50 anketiranih Beograđana samo trojica znala su da nabroje većinu igrača Crvene zvezde ili Partizana. Preostali sagovornici gotovo da nisu znali nijednog igrača kluba za koji navijaju!Kad već nasumice izabrani Beograđani nisu znali, pokušali smo sa onim malo poznatijim. Epilog - gotovo isti.

Predstavite se... Fudbaleri Zvezde
Predstavite se... Fudbaleri Zvezde

PropastPoznate ličnosti, koje se deklarišu kao navijači jednog od dva najveća srpska kluba, takođe se nisu proslavile poznavanjem igrača. Kojom brzinom tonu dva najveća srpska kluba, ne bi čudilo da za godinu-dve fudbaleri budu poznati samo u krugu porodice. Već danas za 90 odsto njih garantujemo da mogu da se prošetaju centrom Beograda a da se niko ni ne okrene za njima. Naravno, pod uslovom da ne budu u trenerci kluba čije boje brane. Dobro je poznato da su osamdesetih i devedesetih fudbaleri Zvezde i Partizana bili u centru pažnje gde god se pojave. To se nastavilo i početkom ovog veka. Odlaze kao decaMeđutim, u poslednjih pet-šest godina, otkako su počeli da prodaju igrače dok su još u „pelenama“, a uz to godišnje promene po 20 fudbalera, ljude više i ne zanima ko igra u klubu za koji navijaju. Pa i ta reč navijaju, prema reakcijama učesnika ankete, potpuno je izbledela.

Keba: Nemojte: Sad da nabrajam- Znam ko sve igra, ali nemojte da mi tražite da sada nabrajam jer ću se zamisliti. Trenutno niko toliko ne dominira. Mora da se dokaže neko ovde, a ne da mi ode napolje i da se priča da je Zvezdina zvezda.

Bora: Stvarno: Ne znam nikog- Baš dugo nisam bio na Marakani, tako da ne znam imena sadašnjih igrača Crvene zvezde. Nisam izgubio interesovanje, popraviću to u narednom periodu.

Neven: Znam dvojicu-trojicu- Verujte da ne znam da nabrojim više od dvojice-trojice. Pratim košarku, i to je moj teren. Od fudbalera, pa Saša Ilić, Drinčić i mislim da je to dosta.

Živić: Ima tamo nekih mladića- Pao sam na ovom testu. Mnogo mladih igrača je došlo, tako da ne bih sada mogao da ih nabrojim. Sledeći put biću bolje pripremljen.

AnketaOd njih 50 samo trojica znala timoveSurova realnost! Od 50 anketiranih građana Srbije u Beogradu, samo ove tri osobe znale su da nabroje igrače Zvezde i Partizana. Prenosimo njihove odgovore kao nagradu da izađu u Kuriru.Boban KaslovićLukač, Volkov, Stanković, Branko i Saša Ilić, Drinčić, Živković, Ninković, Brašanac, Škuletić, Lazović, ma bre znam sve! Veliki sam partizanovac.Draško KučLukač, Volkov, Lazović, Škuletić, Saša Ilić, Brašanac, Drinčić, Luka, Ninković, Trajković, ali on je otišao, eto da vidite da znam. Dosta od mene.Dobrivoje MilovićRajković, Cvetković, Pavićević, Antić, Luković, Lazović, Katai, Ristić, Kovačević, Parker, Salami. Da li su potrebne i rezerve?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track