I OVO JE SRPSKI FUDBAL: Umesto premija švercovana roba
Foto: Arhiva

Klubove vode prevaranti

I OVO JE SRPSKI FUDBAL: Umesto premija švercovana roba

Fudbal -
Predsednik sindikata fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica otkriva kako rade čelnici naših superligaša i poziva državu da zaštiti klubove od njih

Predsednik sindikata fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica poziva državne organe da zaustave dalje propadanje klubova, jer će u suprotnom uskoro početi da se zatvaraju i gase jedan po jedan. Dalje srljanje u propast zagarantovano je ako se nastavi trend zaduživanja koji forsiraju klupski rukovodioci.Urušavaju klubove- Čast izuzecima, ali većina predsednika i direktora čini sve kako bi klubove doveli u što teži ekonomski položaj. Namerno se zadužuju i dovode klubove do beznadežne situacije, iz koje se mnogi neće izvući. Uskoro će početi da se gase naočigled države, koja ništa ne preduzima da se tome stane na put, a morala bi da zaštiti svoju imovinu u njima - priča Poledica.

Bori se za prava igrača, ali uzalud... Mirko Poledica
Bori se za prava igrača, ali uzalud... Mirko Poledica

Javna je tajna da pojedinci zloupotrebljavaju visok položaj u klubu tako što od igrača uzimaju određeni deo para od ugovora, što je jedan vid reketiranja i ucene:- Šta se sve radi u krugu između funkcionera, trenera, menadžera i igrača! Igrači već teško žive, pa pristaju da budu reketirani kako bi prehranili svoju porodicu. Toga u srpskom fudbalu ima i previše. Za jednog poznatog trenera čak se zna kolika je tarifa da bi se igralo u njegovom timu, ali niko ne pokazuje želju da zaustavi kriminal.

Bogate se na sve načineNajbolji primer dokle može doseći bahatost klupskih čelnika može se naći u jednom superligašu.- U jednom klubu igrači su dobili premije od 300 evra, ali su polovinu morali da potroše kupujući kradenu garderobu od direktorovog sina. Sve se to dogodilo dok je predsednik kluba bio odsutan, ali to svi u srpskom fudbalu znaju i nema reakcije - zaključio je Mirko Poledica, predsednik sindikata „Nezavisnost“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track