(VIDEO) ČELSI PETARDIRAO SVONSI: Ivanović asistent u pobedi ekipe Žozea Murinja
Foto: Fonet

Premijer liga

(VIDEO) ČELSI PETARDIRAO SVONSI: Ivanović asistent u pobedi ekipe Žozea Murinja

Fudbal -
Tim Žozea Murinja očitao je lekciju Velšanima i superiorno slavio nakon što je već na poluvremenu stekao četiri gola prednosti, a dvostruki strelci bili su Oskar i Dijego Kosta

LONDON - Fudbaleri Čelsija deklasirali su danas u gostima ekipu Svonsija (5:0), Liverpul je odneo bodove iz Birmingema (2:0), a Mančester Junajted je u Londonu slavio protiv Kvins Park Rendžersa (2:0), u utakmicama 22. kola engleske Premijer lige.

Tim Žozea Murinja očitao je lekciju Velšanima i superiorno slavio nakon što je već na poluvremenu stekao četiri gola prednosti, a dvostruki strelci bili su Oskar i Dijego Kosta.

Drugi deo susreta protekao je u opuštenijem ritmu, Čelsi je rutinski potvrdio uspeh pogorkom Širlea i učvrstio vodeću poziciju na tabeli, a standardno dobre partije pružili su srpski reprezentativci Nemanja Matić i Branislav Ivanović, koji je asistirao kod petog gola.

Liverpul je najavio uspon forme pobedom nad Aston Vilom (2:0), ceo meč odigrao je srpski napadač Lazar Marković, a istim rezultatom Mančester Junajted slavio je u Londonu, gde je važan uspeo osigurao u sudijskoj nadoknadi.

Korak nazad u borbi za opstanak napravili su Lester porazom kod kuće od Stouka (1:0), kao i Barnli, koji je bodove prepustio sve boljem Kristal Palasu (3:2), dok je Totenhem tek u finišu srušio otpor Sanderlanda za pobedu kojom je preuzeo peto mesto na tabeli.

Rezultati:

Aston Vila - Liverpul 0:2 (Borini 24, lambert 79)

Svonsi - Čelsi 0:5 (Oskar 1, 36, Kosta 20, 34, Širle 80=

Barnli - Kristal Palas 2:3 (Mi 12, Ings 16 - Gejl 28, 87, Pančon 48)

KPR - Mančester Junajted 0:2 (Felaini 58, Vilson 90+4)

Totenhem - Sanderlend 2:1 (Fertogen 3, Eriksen 88 - Larson 31)

Lester - Stouk 0:1 (Krkić 63)

Od 18.30 sati igraju Njukasl i Sautempton.

Sutra se sastaju Vesthem - Hal i Mančester Siti - Arsenal, a u ponedeljak Everton - Vest Bromvič Albion.

Tabela: Čelsi 52 boda, Mančester Siti 47, Mančester Junajted 40, Sautempton 39, Totenhem 37, Arsenal 36, Liverpul 35, itd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track