Najnovije vesti

RADNIČKI KRAGUJEVAC: Zbog FSS i Tomislava Karadžića možda istupimo iz lige

Imaju potraživanja od Partizana

RADNIČKI KRAGUJEVAC: Zbog FSS i Tomislava Karadžića možda istupimo iz lige

Fudbal
Radnički se prošle nedelje obratio za pomoć predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću kako bi im omogućio finansijsku pozajmicu od pet miliona dinara ili pomogao oko naplate potraživanja od Partizana u iznosu od 8,3 miliona

KRAGUJEVAC - Fudbalski klub Radnički iz Kragujevca saopštio je danas da se klub nalazi u velikim finansijskim problemima i da razmatra mogućnost da istupi iz Superlige, pošto je nezadovoljan tretmanom Fudbalskog saveza Srbije.

U saopštenju koje je objavljenom na zvaničnom sajtu kluba i sa naslovom "FSS nekom majka, a nekom maćeha", kragujevački klub traži isti tretman kao svi klubovi iz Superlige.

"Radnički se nalazi u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji i jedini je klub u Srbiji koji nema neizmirene obaveze prema drugim klubovima i FSS. Račun kluba nije u blokadi, a klub se finasira pretežno sredstvima iz budžeta grada. Dugovi koja je ova uprava nasledila od predhodnih iznose oko 1,2 miliona evra i to prema bivšim igračima i trenerima", navode Kragujevčani.

U saopštenju se ističe da se igračima, trenerima i zaposlenima duguju zarade za poslednja četiri meseca.

"Klub je godinama trošio više novca nego sto je uspevao da obezbedi, iako su sredstva koja je grad izdvajao bila i više nego dovoljna. Ono sto smo mi kao uprava uspeli da uradimo je da troškove smanjimo u značajnoj meri, za gotovo čitavih 50 odsto".

Radnički se prošle nedelje obratio za pomoć predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću kako bi im omogućio finansijsku pozajmicu od pet miliona dinara ili pomogao oko naplate potraživanja od Partizana u iznosu od 8,3 miliona.

"Gospodin Karadžić obavestio nas je da i drugi klubovi traže pozajmice, ali da FSS nije u mogućnosti da svima pomogne. Konstatovali smo da Radnicki, za razliku od drugih klubova, nema neizmirene obaveze prema FSS-u na ime ranije uzetih pozajmica, kao i da smo možda i jedini klub koji prema drugim klubovima nema dugove. Karadžić je predložio da FSS preuzme obavezu izmirenja duga koji Partizan ima prema nama, a da će Savez od budućih priliva koje beogradski klub ima od UEFA taj novac od njih naplatiti, što su crno-beli prihvatili".

U saopšenju se dalje navodi da su nakon toga Kragujevčani pokušali da stupe u kontakt sa Karadžićem, ali da u tome nisu uspeli.

"Smatramo da smo na ovaj način dovedeni u neravnopravan položaj sa drugim klubovima u ligi koji imaju aktivne pozajmice kod FSS, kao i da smo nečinjenjem predsednika FSS dovedeni u zabludu. Zbog ovoga, ali i nemogućnosti da nam se pomogne da naplatimo naša potraživanja, najozbiljnije razmatramo mogućnost da ne nastavimo dalje učešće u JSL, odnosno da iz iste istupimo", poručuju iz Kragujevca.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...