BLAGI FSS: Dužni ko Grčka, a kazne mizerne
Foto: Dado Djilas

Dok Evropa kažnjava, u FSS rade drugačije

BLAGI FSS: Dužni ko Grčka, a kazne mizerne

Fudbal -
Gotovo svi srpski klubovi grcaju u dugovima, ali i dalje nema oduzimanja bodova ili eventualne selidbe ekipe u niži rang

Fudbalski savez Rumunije odlučio je da oduzme čak 24 boda ekipi Kluža zbog finansijskih problema, a u srpskom fudbalu, koji je takođe do guše u dugovima, još nije bilo sličnih kažnjavanja jer čelnici FSS smatraju da to nije rešenje.Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić uverava da se stvari polako postavljaju na zdravu osnovu, ali priznaje da bi dinamika mogla da bude nešto brža.

Surovo kažnjeni... Fudbaleri Kluža
Surovo kažnjeni... Fudbaleri Kluža

Karadžić: Naša nevoljaIpak, on ističe da treba imati na umu i da u celoj zemlji postoje problemi s finansijama, od čega ni fudbal nije izuzet.- Nemaština je velika, to je naša nevolja, s tim moramo da se borimo i treba imati malo razumevanja, ali smatram da se stvari polako dovode u red. Mada, dinamika bi mogla da bude i brža, što ćemo se truditi da promenimo u budućnosti, jer će svako morati da plati svoje dugove, što se ne dovodi u pitanje - kaže Tomislav Karadžić.Sprečavamo sunovratSličnog mišljenja je i generalni sekretar Zoran Laković, koji ne krije da su kazne u Srbiji možda malo blaže nego, recimo, u Rumuniji, ali da su daleko delotvornije.Mislim da nismo popustljiviji od nekih drugih zemalja, nego da imamo drugačiji način kažnjavanja, za koji smatramo da je bolji. Klubovima koji su zaduženi zabranjuje se registracija novih igrača dok ne izmire svoje obaveze, a tek sledeći stepenik je oduzimanje bodova. Smatramo da je to pošteno jer onemogućava dalje zaduživanje, a oduzimanjem određenog broja bodova ne sprečava se dalji finansijski sunovrat - kaže Laković.

OčekivanoTOLE: PODRŽAVAMO BLATERA I PLATINIJAČelnici Fudbalskog saveza Srbije na predstojećim izborima u FIFA i UEFA podržaće aktuelne predsednike Sepa Blatera i Mišela Platinija jer su, kako kaže prvi čovek FSS Tomislav Karadžić, zadovoljni njihovim radom.Naš stav je jasan i podržavamo Sepa Blatera i Mišela Platinija. Obojicu čekaju izbori tokom ove godine i mogu da računaju na našu punu podršku. S njima smo u redovnoj komunikaciji i upoznati su s našim stavom - kaže predsednik FSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track