Sitiju je sad Stouk utakmica sezone!
Foto: Ap

PREMIJER Građani bez prava na kiks

Sitiju je sad Stouk utakmica sezone!

Fudbal -
Posle četiri meča bez trijumfa Kompani poziva saigrače Mančestera na oprez

Fudbaleri šampiona Engleske Mančester sitija mogli bi večeras (20.45) porazom na stadionu Britanija protiv Stouka da drastično umanje šanse u pohodu ka odbrani trofeja i dozvole lideru Čelsiju da pobegne na gotovo nedostižnih 10 bodova prednosti!Početkom godine, tačnije 1. januara, Siti je trijumfom nad Sanderlendom stigao „plavce“ na tabeli Premijer lige, ali katastrofalna forma i četiri vezane utakmice bez trijumfa odaljili su „građane“ od šampionskih snova.

Osim što im je Čelsi pobegao na čak sedam bodova, ekipi srpskog internacionalca Aleksandra Kolarova ugrožena je pozicija koja naredne sezone vodi direktno u Ligu šampiona pošto Sautempton i Mančester junajted sve više duvaju za vrat aktuelnom prvaku Engleske.

- Jasno je da su se stvari otele kontroli. Napadači su potpuno van forme jer smo postigli tri pogotka za prethodnih 360 minuta. Nešto pod hitno mora da se promeni. Mogli smo za ovu krizu da krivimo prvenstvo Afrike, ali to ne bi bilo fer. Gostovanje u Stouku je jedan od najvažnijih utakmica u ovoj sezoni i učinićemo sve da osvojimo tri boda - kaže kapiten Vensan Kompani.(P. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track