PREDSEDNIK PARTIZANA: Zemunelo je pod hipotekom, podigli smo kredit od 4.000.000 evra
Foto: Fonet

Zoran Popović izašao iz medijske ilegale

PREDSEDNIK PARTIZANA: Zemunelo je pod hipotekom, podigli smo kredit od 4.000.000 evra

Fudbal -
Stižu pare: Prvi čovek kluba iz Humske otkriva da bi novac trebalo da legne do kraja sledeće nedelje, pošto se čeka da prođe državni praznik

Fudbalski klub Partizan podigao je kredit od četiri miliona evra na pet godina, a uz to je Sportski centar Teleoptik u Zemunu založen kao hipoteka prilikom odobravanja ove novčane transakcije.Predsednik Partizana Zoran Popović, posle višemesečne medijske izolacije, u intervjuu za Kurir kaže da ne vidi ništa loše u tome što je podignut kredit i tvrdi da će klub iz Humske uskoro stati na noge.Podigli ste novi kredit, a da li je istina da će pola tog novca otići na plaćanje poreza državi?- Odobren nam je kredit od četiri miliona evra, ali na taj novac ćemo moći da računamo tek posle praznika. Još nismo odlučili na šta ćemo preusmeriti ta sredstva, ali svakako nije tačno da će dva miliona otići na porez jer su naša dugovanja po tom osnovu negde oko 700.000 evra. Bitno je da odblokiramo račun i poslujemo nesmetano.

Kakvi su uslovi tog kredita i da li je istina da ste SC Teleoptik založili kao hipoteku?- Kredit smo dobili na pet godina i to tako što smo stavili hipoteku na Sportski centar Teleoptik u Zemunu. Tu nemamo šta da krijemo. Grejs period nam je 18 meseci, a kamatna stopa 6,4 odsto, što je sigurno najpovoljnije što smo mogli da dobijemo.Kad će u klub doći šest miliona, kao što ste obećali prilikom dolaska u Partizan?- Novac će stići, verovatno čak i više od onoga što smo obećali. Mi znamo šta treba da radimo i ozbiljno se ponašamo. Sledećeg meseca ulazimo u realizaciju projekta našeg internata u Zemunelu, to bi trebalo u potpunosti da bude završeno u tekućoj godini, a osposobićemo i pomoćni teren na stadionu u Humskoj i za to nam je potrebno oko 200.000 evra.Da li ste zaista prodali mladog Ivana Šaponjića i da će on u junu preći u Anderleht?- Ma to je budalaština! Prvi put čujem za tako nešto. Bio sam član prošle uprave i znam da ni onda nismo razgovarali o tome, a pogotovo nismo od decembra, kad sam ja došao na čelo kluba. Zaista ne znam odakle te priče.

Škuletić
Škuletić

Lazović
Lazović

O ekipiNISMO SLABIJI NEGO JESENASDa li vam deluje neozbiljno da ekipa uoči nastavka prvenstva ostane bez dva najbolja igrača?Svako ima pravo da kaže šta hoće, pa tako i članovi UO koji kažu da smo slabiji, ali ja to ne mislim i osvojićemo titulu. Ponuda koju smo dobili za Škuletića je finansijski veoma primamljiva, ali nama to nije bilo primarno. Osnovni motiv je bila želja da izađemo u susret samom igraču jer je bilo jasno da psihološki ne bi izdržao igranje u Srbiji.

O odnosima u upraviNEMA SVAĐE U KLUBUOtkako ste došli u Partizan, niste se nijednom oglasili, što se tumači kao još jedan pokazatelj loših odnosa u klubu.Netačne su informacije po kojima postoji nesloga među članovima Upravnog odbora kluba. Naprotiv, među nama vlada jedinstvo. Svako radi svoj posao i tu nema nikakvih problema. Ja sam u klubu svaki dan i nema ni govora da se krijem, ali jednostavno ne volim da se toliko medijski eksponiram.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track