AFERA TRAKA : Zvezda za polusezonu promenila pet kapitena
Foto: Saša Pavlić

Neslavan rekord aktuelnog šampiona Srbije

AFERA TRAKA : Zvezda za polusezonu promenila pet kapitena

Fudbal -
Posle Milijaša, Mijailovića, Lazovića i Lukovića, novi lider biće Rajković. Dika Stojanović: Loše je menjati kapitene, ali sad je u pitanju viša sila

Crvena zvezda je ove sezone promenila čak pet kapitena! Traku su nosili Nenad Milijaš, Nikola Mijailović, Darko Lazović, Aleksandar Luković i odnedavno Predrag Rajković.Ni stariji navijači bivšeg prvaka Evrope i sveta ne pamte da se tako nešto moglo dogoditi u samo jednoj polusezoni. Pet Zvezdinih zvezda, Rajko Mitić, Dragoslav Šekularac, Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon i Dragan Stojković Piksi, godinama su nosili traku koja je tada značila statusni simbol.

Nekad bilo nezamislivoLetos je kapiten bio Nenad Milijaš, ali je posle njegovog odlaska u Manisu traku poneo Nikola Mijailović. Zbog sukoba sa Milošem Bosančićem i nasrtaja na njega, uprava kluba je odlučila da ga kazni, pa je novi kapiten postao Darko Lazović. Međutim, ni on nije dugo potrajao. Tokom priprema u Sloveniji čelnici Crvene zvezde rešili su da ražaluju Lazovića jer prvobitno nije pristao na oprost dugova klubu, pa je traka došla do povratnika Aleksandra Lukovića. Iskusni defanzivac bio je novi vođa na svim utakmicama u Sloveniji, a onda se povredio u Turskoj, na meču protiv Rubina. Morao je na višemesečnu pauzu, a u čin novog kapitena, petog po redu u Crvenoj zvezdi ove sezone, promovisan je mladi Predrag Rajković, jedan od najmlađih u istoriji.

Dika Stojanović
Dika Stojanović

Stevan Stojanović, kapiten zlatne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine u Bariju osvojila Kup šampiona, prokomentarisao je poslednja dešavanja u svom bivšem klubu:Masovna prodaja igrača- Mislim da nije dobro kad se toliko menjaju kapiteni. Ali važno je istaći da se traka selila silom prilika. Ne treba zaboraviti prodaju Milijaša i povredu Lukovića. Sve se izdešavalo ove godine. Viša sila je u pitanju, ništa drugo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track