ARIGO SAKI RASISTA: Previše je crnaca u fudbalu

Lični stav

ARIGO SAKI RASISTA: Previše je crnaca u fudbalu

Fudbal -
Moram reći da ima previše crnih fudbalera, čak i u mlađim kategorijama, istakao je legendarni trener Milana i Reala

Arigo Saki, trener koji je unapredio fudbal i svojim postulatima bio vodilja mnogim današnjim vrsnim stručnjacima poput Murinja, Gvardiole, Klopa, pod stare dane je ispao pravi primitivac.

Sakiju je 68 godina, već više od desetak godina nije vodio nijedan klub, ali je nakon finala turnira u Viaređiu izrekao neverovatne stvari.

"Ja nisam rasista i moja trenerska karijera to dokazuje, počevši s Frankom Rajkardom, ali kada gledam ovaj turnir moram reći da ima previše crnih fudbalera, čak i u mlađim kategorijama. Italija nema dostojanstvo i ponos. Ne smemo dozvoliti da naše ekipe imaju po 15 stranaca u sastavu", kazao je Saki, a, turnir je odlučio - crnac.

Inter je slavio 2:1 protiv Verone u finalu, a pobednički gol u 88. minutu je postigao Ganjanin BrBridž Đamfi. U polufinalnu, Inter je s dva gola do pobede protiv Rome (4:0) vodio još jedan Ganjanin, zanimljivog imena - Samuel Darko Apija.

Kad je nastao skandal, Saki je za sve okrivio novinare.

"Niste me razumeli. Zamislite, da sam ja rasista? Rekao sam to jer sam video utakmicu u kojoj je ekipa istrčala s četiri crnca. Ja sam čist, trenirao sam "šarene" timove i doveo sam mnogo tamnoputih igrača u Milan i Real. Samo sam želeo istaći da gubimo ponos i naš nacionalni identitet...", zaključio je Saki.

Kurir sport / Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track