SAVO UČI KLINCE: Milošević otvorio Akademiju
Foto: Kurir

Potpredsednik FSS ne zaboravlja Republiku Srpsku

SAVO UČI KLINCE: Milošević otvorio Akademiju

Fudbal -
Škola fudbala za dečake od šest do 18 godina otvorena je u etno-selu Stanišići pored Bijeljine

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević otvorio je Akademiju za fudbalske talente od šest do 18 godina, u etno-selu Stanišići kod Bijeljine.

Savo Milošević je u Republici Srpskoj istakao da će lično raditi sa dečacima, a pored njega pomoć će pružiti Mitar Mrkela, Ivica Kralj i druga poznata imena srpskog fudbala. Cilj Akademije "Savo Milošević" je da se sačuvaju talenti od loše selekcije po klubovima. Jedan program je za uzrast od šest do 14 godina, a drugi za dečake od 14 do 18 godina.

Savin legat rodnom kraju
Savin legat rodnom kraju

"Pomagaće nam ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije, koji su napravili programe sa Mrkelom i sa mnom. Plan nam je da dovodimo naše poznate igrače koji se bave trenerskim poslom. Poslednjih 20 godina znatno je opao rad sa mlađim kategorijama po klubovima. I u najjačim sredinama poput Partizana i Crvene zvezde slabo se radi sa decom i to moramo promeniti, jer su talenti svuda oko nas. U Semberiji naročito", rekao je Savo Milošević.

Pored rada sa mališanima, biće organizovani turniri i seminari za trenere. Sredinom marta počeće prvi treninzi."Moj prvi trener u OFK Beogradu bio je Aca Stefanović, koji nije bio fudbalsko ime, ali je bio fenomenalan trener i čovek. Verujem da će se ovde pojaviti takva imena, koja vole decu i žele da na njih prenesu svoje veliko fudbalsko znanje", kazao je Mitar Mrkela.

Savo Milošević rođen je 2. septembra 1973. godine u Bijeljini. Karijeru je počeo u FK Janja, a u jesen 1987. godine zaigrao je za svoj klub u prijateljskom meču protiv omladinske reprezentacije Jugoslavije za koju su igrali Zvonko Milojević i Alen Bokšić. Savo Milošević je tada imao 14 godina i uspeo je da postigne gol. Selektor Ivan Čabrinović ga je preporučio Partizanu gde se afirmisao kao fudbaler. Za reprezentaciju je odigrao 102 utakmice i dao 37 golova.

Mesečna nadoknada u školi fudbala za talente iznosiće 45 maraka, odnosno 2.800 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track