Švajnštajger osetio rat u Ukrajini
Foto: Beta Ap

Šahtjor i Bajern remizirali u Lavovu

Švajnštajger osetio rat u Ukrajini

Fudbal -
Meč osmine finala elitnog takmičenja, koji zbog ratnog stanja nije mogao da se igra u Donjecku, okončan je miroljubivo - 0:0

Fudbaleri Šahtjora i Bajerna odigrali su bez golova u prvom meču osmine finala Lige šampiona, a uprkos činjenici da u Ukrajini mesecima besni rat, meč u Lavovu prošao je bez ikakvih problema.Velelepni stadion Donbas arena u Donjecku je zbog ratnih dejstava neupotrebljiv za fudbalske mečeve, pa je ukrajinski tim kao domaćin igrao u gradu 700 kilometara udaljenom od svog matičnog terena. Mere bezbednosti na ovom susretu bile su na najvišem mogućem nivou, a osim onih udaraca koji su prštali na terenu, sve drugo je u utorak uveče u Lavovu bilo potpuno mirno.

Gece: Meč je igran na drugom kraju zemlje i znali smo da ništa loše ne može da se desi
Gece: Meč je igran na drugom kraju zemlje i znali smo da ništa loše ne može da se desi

Ovakvim epilogom poraženi su svi koji su insistirali da se ukrajinski tim eliminiše iz Lige šampiona ili da svoje mečeve igra u nekoj drugoj državi, jer je po ko zna koji put dokazano da je sport, u ovom slučaju fudbal, daleko jači od svakog rata i mržnje.- Meč je igran na drugom kraju zemlje i znali smo da ništa loše ne može da nam se dogodi - rekao je nemački reprezentativac Mario Gece, dok je trener Pep Gvardiola pričao samo o fudbalu:- Nismo pobedili, nismo dali gol, ali sam ja zadovoljan. Ne treba zaboraviti da nam je rival bila odlična ekipa Šahtjora, pa je bilo i očekivano da meč bude izuzetno težak. Ipak, imamo dobar rezultat pred revanš na Alijanc areni i pobeda na tom susretu je jedino što me zanima. Za Bajern u je Ukrajini igrao i Bastijan Švajnštajger, dečko naše teniserke Ane Ivanović.

HumanoBAVARCI PLATILI LEČENJE DECEGostovanje u Ukrajini fudbaleri Bajerna iskoristili su da uplate novac za lečenje 30 mališana koji su povređeni u ratom zahvaćenoj zemlji. Bavarci nisu precizirali o kom iznosu je reč, ali su istakli da je to najmanje što mogu da učine kako bi najmlađima ublažili ratne strahote.Došli smo ovde zbog fudbala, ali smo pre svega ljudi i naravno da znamo da je u Ukrajini rat. Svi smo svesni toga, jer to ne možeš da zaboraviš - rekao je Roben.

Loše smotaoENGLEZI SE ZAKUCALI U ZIDUoči utakmice protiv PSŽ u Parizu fudbaleri Čelsija doživeli su veliku neprijatnost, budući da su na prilazu stadionu Park prinčeva udarili u zid. Naime, vozač autobusa koji je prevozio igrače engleskog tima loše je procenio krivinu i nije imao dovoljno prostora da ispravi vozilo, pa je došlo do slabog sudara. Popucali su farovi i retrovizori na autobusu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track