FUDBALERU PAZARA PRETILI PIŠTOLJEM: Žarko Udovičić pobegao u Užice!
Foto: Sasa Pavlic

Nezapamćen skandal u srpskom fudbalu

FUDBALERU PAZARA PRETILI PIŠTOLJEM: Žarko Udovičić pobegao u Užice!

Fudbal -
Žarku Udovičiću, koji je promašio penal na utakmici protiv Rada, razjareni navijači Novog Pazara prislonili repetirani pištolj na glavu

Navijači Novog Pazara upali su u svlačionicu ovog kluba i pištoljem pretili fudbaleru Žarku Udovičiću, i to sve jer je promašio jedanaesterac na meču s Radom.Nezadovoljni zbog promašenog penala koji je Udovičić izveo na utakmici koju je Novi Pazar u subotu izgubio na gostovanju Radu sa 1:0, navijači ovog kluba juče su upali u svlačionicu i repetirani pištolj, uz niz psovki i pretnji, prislonili na glavu fudbalera.

Izneo slučaj u javnost... Mirko Poledica
Izneo slučaj u javnost... Mirko Poledica

Predsednik Sindikata fudbalera Mirko Poledica izjavio je da ga više ne iznenađuju ovakve scene i da se svakodnevno susreće sa strahom u očima igrača, koji su apsolutno nezaštićeni u našoj zemlji.- Mene više ništa ne iznenađuje u srpskom fudbalu. Kolateralna šteta svega su igrači, s kojima sam svakodnevno u kontaktu i vidim strah u njihovim očima jer znaju da su potpuno nezaštićeni - rekao je Poledica gostujući na SOS kanalu.On je dodao da za ovakvu situaciju ne krivi klubove ni FSS, već da država treba da se bavi ovim problemom.Ova situacija koja se konstantno dešava s navijačima, njihovim upadima, pretnjama i nasiljem kompletna je slika društva i države koja nema uređen sistem koji treba time da se bavi. Ja ne krivim klubove ni FSS, već je država ta koja mora da zaštiti svakog pojedinca, a fudbaleri su radnici kao i svi drugi i trebalo bi da su sigurni na radnom mestu. Kakvu poruku ovo šalje javnosti, ja ne znam, ali sam siguran da će se sve završiti samo na ovoj priči i da niko neće biti odgovoran, a mi smo, nažalost, izgubili još jednog igrača - zaključio je Poledica.

Čelnici kluba ćutePAZARCI BEZ KOMENTARAKurir je juče pokušao da stupi u kontakt s čelnicima Novog Pazara kako bismo čuli njihovu verziju događaja, kao i to da li je Udovičić zatražio raskid ugovora. Međutim, do zaključenja ovog broja nismo dobili nikakav komentar, a klub se nije oglasio ni na zvaničnom sajtu ili Fejsbuk stranici.SkloništeNAPUSTIO PAZARKako Kurir saznaje od izvora iz novopazarskog superligaša, Udovičić je posle incidenta, na nagovor porodice, napustio klub i grad. Narednih nekoliko dana boraviće kod svojih roditelja u Užicu, gde će doneti konačnu odluku o tome da li će potražiti novu sredinu ili će zatražiti raskid saradnje na arbitraži FSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja