(VIDEO) DRAMATIČNO SAOPŠTENJE SINDIKATA: Fudbaleri žive u strahu, uplašeni i poniženi
Foto: Fkrad.rs

Reagovanje posle napada na igrača Novog Pazara

(VIDEO) DRAMATIČNO SAOPŠTENJE SINDIKATA: Fudbaleri žive u strahu, uplašeni i poniženi

Fudbal -
Sindikat osuđuje nemili događaj i poziva sve nadležne organe da hitno i bez odlaganja, u okviru svojih nadležnosti i ovlašćenja, preduzmu sve potrebne pravne i faktičke radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti učesnika događaja

BEOGRAD - Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" saopštio je da incident u Novom Pazaru kada je jedan od navijača repetirao pištolj i stavio ga na glavu igraču Žarku Udovičiću iznenađenje samo za one koji su neupućeni u temu.

"Nažalost, i pored brojnih apela i upozorenja o kojima smo pričali prethodnih godina i upozoravali javnost i državne organe, kako i na koji način se vrši nasilje nad igračima, ponovo smo dobili hladan šamar. Možda je ovaj hladan šamar za mnoge iznenađenje, ali za nas koji se bavimo ovom temom nije, nikada nijedan navijač koji je vršio nasilje nad igračima nije bio procesuiran i osuđen. Igrači u Srbiji žive u strahu, uplašeni i poniženi, čekajući sledeći dan u nadi da im niko neće lupati šamare, paliti automobile, stavljati pištolje na glavu", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Sindikata fudbalera.

Sindikat osuđuje nemili događaj i poziva sve nadležne organe da hitno i bez odlaganja, u okviru svojih nadležnosti i ovlašćenja, preduzmu sve potrebne pravne i faktičke radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti učesnika događaja.

"Apsolutno je nedopustivo da se u klubu, koji je član Superlige Srbije, dešavaju ovakve nemile scene. Nedopustivo je da navijači zavode red i prete igračima bez obzira na razloge i motive takvog postupanja. Klub i njegova Uprava, kao i svi zaposleni u klubu, su dužni da preduzmu sve neophodne radnje kako bi igračima obezbedili minimalne uslove za život i rad u klubu, ali pre svega da zaštite svoje igrače od fizičkih napada", navode iz Sindikata i poručuju da će, koliko je to u njegovoj moći i nadležnosti, podržavati igrače i štititi ih od događaja koji su se odigrali u Novom Pazaru.

Sindikat je sinoć objavio da je igraču Novog Pazara Žarku Udovičiću prećeno je pištoljem zbog promašenog penala na prvenstvenoj utakmici Superlige Srbije protiv Rada u Beogradu.

Gostujući u emisiji Total Soker na SOS kanalu predsednik Sindikata Mirko Poledica otkrio je da se radi o huliganima koji se predstavljaju kao navijači Novog Pazara, a koji su navodno danas u svlačionici repetirali pištolj i stavili na glavu igraču tog kluba Žarku Udovičiću.

Poledica je naveo da je Udovičić, koji je promašio penal na meču protiv Rada, nakon tog incidenta zatražio raskid ugovora sa Pazarcima.

Utakmica 16. kola Superlige između Rada i Novog Pazara završena je u subotu pobedom domaćina rezultatom 1:0.

http://www.youtube.com/watch?v=r6VjaoQtCIg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track