(VIDEO) FUDBALER REALA ULAZI U ISTORIJU: Preko Ronalda do debija u Ligi šampiona
Foto: Reuters

Vunderkind se nada rekordu

(VIDEO) FUDBALER REALA ULAZI U ISTORIJU: Preko Ronalda do debija u Ligi šampiona

Fudbal -
Supertalentovani Martin Odegard na treningu pogodio najboljeg igrača sveta "u trepavicu" u iščekivanju debija za prvi tim

Norveški fudbaler Martin Odegard mogao bi da debituje za Real Madrid u revanšu osmine finala Lige šampiona sledeće nedelje protiv Šalkea na Santjago Bernabeuu, čime bi postao najmlađi igrač u istoriji elitnog evropskog klupksog takmičenja.

Odegard, koji je je ove zime prešao u "kraljevski klub" iz matičnog Stromsgodseta, nastupa za "B" tim madridskog giganta, ali trenira i sa ekipom Karla Anćelotija, u društvu Kristijana Ronalda i drugova.

Mladi, 16-godišnji supertalentovani Norvežanin dokazao je deo svog raskošnog potencijala i na treningu prvog tima kada je centaršutem sa desnog krila "u trepavicu" pogodio najboljeg svetskog fudbalera, kome nije bilo teško da loptu prosledi u mrežu. Možda mu taj potez pomogne, jer bi Kristijano Ronaldo mogao da se založi kod Anćelotija za Odegarda.

http://www.youtube.com/watch?v=5T33SpsTZug

Ukoliko Anćeloti pruži šansu Odegardu u utorak uveče protiv Šalkea, Norvežanin će srušiti aktuelni rekord nekadašnjeg fudbalera Čelsija i Njukasla Selestina Babajara, koji je u Ligi šampiona zaigrao sa 16 godina i 87 dana. Odegard će u utorak imati tri dana života manje.

Odegard, koji igra na poziciji ofanzivnog veznog, za Real Kastilju je odigrao četiri utakmice i postigao jedan gol. Za "A" reprezentaciju Norveške već je zabeležio tri nastupa. Podrazumeva se da je najmlađi reprezentativac te skandinavske zemlje, jer je debitovao sa 15 godina i 253 dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track