(VIDEO) SAVIĆEVIĆ O LOBU PROTIV BARSELONE: Prosinečki je to umeo bolje
Foto: Dragan Kadić

Sećanja

(VIDEO) SAVIĆEVIĆ O LOBU PROTIV BARSELONE: Prosinečki je to umeo bolje

Fudbal -
Da sam mnogo razmišljao sigurno ne bih pogodio, rekao je sadašnji predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore

Gol Dejana Savićevića u pobedi Milana nad Barselonom (4:0) u finalu Lige šampiona 1994. godine i lob Andonija Zubizarete u Atini, za mnoge je jedan od najlepših u istoriji fudbala, a popularni "Genije" danas o tome kaže: "Da sam mnogo razmišljao sigurno ne bih pogodio", rekao je sadašnji predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore za zvanični sajt LŠ.

Za taj gol legende jugoslovenskog fudbala navijači mogu glasati u anketi UEFA za izbor najčuvenijih momenata Lige šampiona iz devedesetih.

Sećanje na to veče i dalje je živo u uspomenama Savićevića. U Atini je drugi put postao šampion Evrope i dok opisuje čuveni pogodak pominje i nekadašnjeg saigrača iz šampionske generacije Crvene zvezde - Roberta Prosinečkog."Dok je lopta odskakala, primetio sam da je golman bio predaleko od linije, pa sam odlučio da lobujem. Nisam bio od onih igrača koji 'bockaju' loptu i prebacuju golmana, Robert Prosinečki je bio bolji u tome. Ipak, pokušao sam da budem precizan i da loptu udarim snažno", rekao je Savićević i dodao:"Čim sam je šutnuo, video sam da će ući. Odmah sam počeo da slavim".

Pogledajte još jednom taj kultni momenat.

http://www.youtube.com/watch?v=lOYegEVzN24
http://www.youtube.com/watch?v=pdstrWLkLcY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track