ZAŠTO TREBA REĆI NE: Karadžiću, evo ti svi dokazi o Šukeru!
Foto: BETA NENAD PETROVIC

Zaboravni predsednik FSS

ZAŠTO TREBA REĆI NE: Karadžiću, evo ti svi dokazi o Šukeru!

Fudbal -
Prvi čovek HNS izjavljivao da će „kockasti“ igrati u Prištini, a Karadžić pre samo nekoliko dana naprasno izgubio pamćenje

Predsednik FSS Tomislav Karadžić zatražio je razloge i dokaze od Udruženja izbeglica za preispitivanje podrške Davoru Šukeru u izboru za člana Izvršnog komiteta UEFA, a pre samo dve godine organizacija na čijem se čelu nalazi objavila je saopštenje isprovocirana baš delovanjem „sportskog prijatelja“ iz Hrvatske.Naime, prvi čovek HNS Davor Šuker je u intervjuu Dnevnom avazu rekao da će „kockasti“ biti prva reprezentacija koja će u Prištini odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Fadilja Vokrija.- FS Srbije je revoltiran ovakvom najavom predsednika Šukera i smatra je još jednom u nizu provokacija upućenih našoj zemlji, fudbalu i nacionalnoj organizaciji. Mi ćemo nastaviti, zajedno s nadležnim državnim organima, borbu za poštovanje srpskih nacionalnih interesa, a u okviru legalnih razgovora u sedištu FIFA.

Iznenađeni smo da je samo dva dana posle incidenta koji je uzbudio fudbalski svet predsednik HNS dao izjavu koja podiže strasti u regionu. Iako je država Hrvatska priznala takozvanu državu Kosovo, pozivamo kolege iz HNS, kao i ostale članove fudbalske porodice, da poštuju statute krovnih organizacija UEFA i FIFA, a koji su po ovom pitanju veoma precizni - naveli su u saopštenju 22. novembra 2013.Pomenuti „incident“ nije ništa drugo nego ustaški pir u režiji Josipa Šimunića odigran nakon baraž meča sa Islandom, a Šuker se ni u toj aferi nije istakao jasnom osudom, već je sticao igračke zasluge ljubitelja NDH.

HodočasnikPOSETA PAVELIĆEVOM GROBUŠuker nije nikad objasnio „hodočašće“ na grob ustaškog zločinca Ante Pavelića u Madridu. Fotografija je ugledala svetlost dana 2010. na portalu Indeks.hr, a nastala je 1996. na madridskom groblju Sementario sakramental de San Isindro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track