Englezi uglas: Matić je morao da leti napolje!
Foto: Rojters

Organizovana kampanja protiv srpskog asa

Englezi uglas: Matić je morao da leti napolje!

Fudbal -
Naš igrač za samo 53 minuta od miljenika u Britaniji postao jedna od najomraženijih ličnosti zbog grubih faulova na meču protiv Sautemptona

Reprezentativca Srbije Nemanju Matića hvalila je cela Engleska, mediji i ga proglašavali za najboljeg vezistu Premijer lige, ali sve se preokrenulo posle meča sa Sautemptonom, kada su ga stručnjaci sa Ostrva iz sve snage ispljuvali zbog grubih startova na nedeljnom susretu!Labudova pesma Nemanje Matića završila se u 29. kolu Premijer lige. Murinjo uz NemanjuJedan od najboljih igrača Čelsija našao se na stubu srama i na udaru žestokih kritika, a neki su otišli toliko daleko da su Matićeve faulove povezali s teorijom zavere po kojoj „plavci“ moraju da osvoje titulu prvaka Engleske. Bivši igrači, treneri, fudbalski stručnjaci, ali i obični navijači tvrde da je Srbin morao da bude isključen na meču sa Sautemptonom.Ruku na srce, ovakvoj situaciji je i te tako kumovao arbitar meča Majk Din, koji se posle grubog prekršaja Matića uhvatio za džep da Srbinu pokaže drugi žuti karton, ali se predomislio kad je shvatio da se Nemanja već nalazi u njegovoj beležnici. Čak je i menadžer Žoze Murinjo shvatio da će ubrzo ostati sa igračem manje na terenu, pa je u 53. minutu, prvi put ove sezone, izveo iz igre srpskog vezistu.Bane na meti BajernaI dok traje udar na Matića, njegov klupski i reprezentativni saigrač, kapiten Srbije Branislav Ivanović, žali se što sudija nije svirao penal posle prekršaja Tadića nad njim.- Bio sam u punom sprintu kad me je Tadić oborio s leđa. Sudija nije svirao i tu nemam više šta da dodam - rekao je Ivanović.Inače, Bane bi, prema pisanju Gardijana, od leta mogao da obuče dres minhenskog Bajerna. Najbolji nemački klub pripada ekskluzivnom krugu platežno sposobnih kolektiva zajedno s Real Madridom i PSŽ, koji su pominjani u medijima kao buduće destinacije u karijeri iskusnog desnog beka.

Žoze MurinjoMATIĆ NIJE PIPNUO MANEA!Žoze Murinjo tvrdi da penal nad Maneom nije postojao:Na Sent Meriju nam je ukraden penal, a sada im je Din poklonio penal. Matić nije ni pipnuo Manea. Možda je kasnije napravio grube faulove, ali ne i tada. Umesto šest, osvojili smo dva boda protiv „svetaca“ zahvaljujući sudijama. A nas optužujete da su nam sudije naklonjene?!Kritičari o MatićuMark Halsi (bivši sudija): - Matić je morao da bude isključen. Imao je mnogo sreće i Dinove milosti.Migel Dilejni (fudbalski komentator): - Neoprostivo je to što Matić nije dobio crveni karton. Bruka!Majkl Koks (fudbalski stručnjak): - Matić je morao biti isključen, i to nekoliko puta. Dinova greška je odlučila meč.Den Livajn (novinar): - Din se hvata za džep, ali shvata da Matić već ima žuti i predomišlja se. Skandal!

Aleks Klark (trener): - Posle recite da je suđenje ravnopravno! Da li bi neki igrač Sautemptona bio pomilovan kao Matić.Skot But (bivši reprezentativac Škotske): - Matić je morao da bude isključen, Čelsi da ostane bez igrača, a verovatno i bez boda. To je pošteno suđenje u PL.Robi Erl (bivši igrač Vimbldona): - Svi mi koji tvrdimo da postoji favorizovanje Čelsija, Junajteda i Sitija proglašeni smo za teoretičare zavere. Da li i sada smete tako nešto da tvrdite?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track