LIGA ŠAMPIONA: Venger otpisao Monako uprkos porazu od 3:1!
Foto: Rojters

Večeras novi mečevi

LIGA ŠAMPIONA: Venger otpisao Monako uprkos porazu od 3:1!

Fudbal -
Menadžer Arsenala tvrdi da će njegov tim prekinuti seriju nesrećnih eliminacija

Fudbaleri Arsenala nikad u istoriji nisu doživeli poraz na 10 gostovanja u Francuskoj, ali izabranike Arsena Vengera večeras (20.45) ni trijumf sa 2:0 na stadionu Luj II neće spasti pete uzastopne eliminacije u osmini finala Lige šampiona.„Tobdžije“ su u prethodnim sezonama često ubedljivo gubile u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona, a u revanšima su uspevali da pobede, ali ne i da obezbede prolaz među osam najboljih klubova Evrope.

Uprkos porazu od 3:1 u Emiratima, Venger, koji je na poslednjih šest gostovanja u Francuskoj ostvario isto toliko pobeda, namerava da protiv svog bivšeg kluba prekine seriju nesrećnih eliminacija u osmini finala. Međutim, za prolaz će Arsenalu biti potrebna pobeda sa tri gola razlike, a to neće biti nimalo lako protiv Monaka, koji je u 11 duela sa Englezima poražen samo dva puta.- Vreme je da se ova serije prekine. Ubedljivo smo pobeđivali Milan, Bajern, Barselonu, zašto ne bismo i Monako? Znam da ovi momci mogu da stignu minus iz Londona i nema razloga da sumnjam u prolaz u narednu fazu. Idemo dalje, budite sigurni u to - rekao je Venger, koji kaže da u Monaku neće moći da računa na Artetu, Debišija, Dijabija, Čemberlena, Rosickog i Vilšira.

Inače, najbolji srpski arbitar Milorad Mažić i njegovi pomoćnici Dalibor Đurđević, Milovan Ristić, Dejan Petrović, Danilo Grujić i Dejan Filipović sudiće sutrašnji revanš meč osmine finala Lige šampiona između Borusije Dortmund i Juventusa.(P. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track