(VIDEO) DRAMA U MADRIDU: Atletiko posle penala prošao u četvrtfinale Lige šampiona
Foto: AP

Vicešampion Evrope se provukao

(VIDEO) DRAMA U MADRIDU: Atletiko posle penala prošao u četvrtfinale Lige šampiona

Fudbal -
"Jorgandžije" promašile dva, a igrači Bajera iz Leverkuzena čak tri penala, pa tim Dijega Simeona nastavlja put u Ligi šampiona

Penali su odlučili da u četvrtfinale Lige šampiona prođe Atletiko Madrid, a da Bajer Leverkuzen završi ovosezonski evropski put.

Atletiko Madrid -. Bajer Leverkuzen 3:2 posle penala. U regularnom toku bilo je 1:0, isti rezultat kojim je nemački tim pobedio u prvoj utakmici. U produžecima su mreže mirovale, pa je odluka o četvrtfinalisti "pala" posle penala.

Jedini gol u regularnom delu meča postigao je Mario Suarez. U stvari, on je šutirao, lopta je zakačila Topraka, malo promenila pravac i prevrarila golmana Lena.

U penal seriji dvojica igrača Atletika su bila neprecizna (Raul Garsija i Koke), ali čak trojica fudbalera nemačkog tima (Čalhanoglu, Toprak i Kisling). Kada je Kisling u petoj seriji poslao loptu visoko preko gola, to je bio znak za fudbalere Atletika da polete ka golmanu Oblaku, koji je već u 23. minutu zamenio povređenog Moju.

TOK PENALA:

PRVA SERIJA - Raul Garsija (Atletiko) promašaj, Čalhanoglu (Bajer) promašaj

DRUGA SERIJA - Grizman (Atletiko) pogodak, Rolfes (Bajer) pogodak

TREĆA SERIJA - Mario Suarez (Atletiko) pogodak, Toprak (Bajer) promašaj

ČETVRTA SERIJA - Koke (Atletiko) promašaj, Kastro (Atletiko) pogodak

PETA SERIJA - Tores (Atletiko) pogodio, Kisling (Bajer) promašio

ATLETIKO MADRID: Moja (od 23. Oblak); Huanfran, Himenez, Miranda, Gamez; Mario Suarez, Koke, Kani (od 46. Raul Garsija); Turan, Grizman, Mandžukić (od 83. Tores)

BAJER LEVERKUZEN: Leno, Hilbert, Toprak, Spahić, Vendel; Kastro, Bender; Belarabi, Čalhanoglu, Son (od 77. Rolfes); Drmić (od 69. Kisling)

U drugom meču osmine finala ove večeri Arsnela je kao gost pobedio Monako 2:0, ali su "kneževi" prošli dalje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track