SKANDAL U REALU: Skupoceno čudo od deteta reklo NE Zinedinu Zidanu
Foto: Reuters

Martin Odegard - nadobudni klinac

SKANDAL U REALU: Skupoceno čudo od deteta reklo NE Zinedinu Zidanu

Fudbal -
Talentovani norveški fudbaler odbio da trenira sa rezervama, ljut jer je na poslednja dva meča "B" tima bio na klupi

Realovo čudo od deteta Martin Odegard napravio je skandal u "B" timu madridskog kluba, jer je odbio da trenira!

Mladi, 16-godišnji Norvežanin naljutio se na trenera Realovog "B" tima, legendarnog Zinedina Zidana, jer ga na poslednje dve prvenstvene utakmici u Trećoj španskoj ligi ostavio na klupi. Očigledno nadobudni klinac, koga je "kraljevski klub" prošle zime platio Stromsgodsetu tri miliona evra, a koji nedeljno zarađuje oko 110 hiljada evra, poneo se skandalozno, preneo je tiražni sportski dnevnik "As". Kada je trebalo da odradi trening sa ostalim igračima koji nisu igrali prethodnu utakmicu, on je odbio.

List je konstatovao da Odegard nije uspeo da se navikne na Realovu timsku igru i da je ekipa izgubila četiri uzastopne utakmice kada je on igrao. U poslednje dve, kada je Norvežanin bio na klupi, Real "B" je pobedio.

"As" je takođe iskritikovao i roditelje mladog fudbalera, tvrdreći da ni oni nisu svesni gde su došli. Naime, i otac i sin opravdanje pronalaze u klauzuli ugovora, prema kojoj Martin mora pet dana u nedelji da trenira sa prvim timom.

Inače, Odegard još nije debitovao za prvi tim "kraljevskog kluba" iako često trenira sa Kristijanom Ronaldom i saigračima, a čak je bilo medijskih najava da će mu trener Karlo Anćeloti pružiti šansu u revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Šalkea. Ipak, Norvežanin tada nije bio ni u protokolu.

Odegard je za "A" reprezentaciju Norveške već zabeležio četiri nastupa.

Očekuje se reakcija Real Madrida.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track