(VIDEO) CRNO-BELO FINALE: Partizan opet pobedio Jagodinu, za trofej sa Čukaričkim
Foto: Saša Pavlić

Revanš polufinala Kupa

(VIDEO) CRNO-BELO FINALE: Partizan opet pobedio Jagodinu, za trofej sa Čukaričkim

Fudbal -
Partizanovi biseri Ivan Šaponjić i Andrija Živković postigli golove za 2:0 protiv "ćurana"

Fudbaleri Partizana savladali su Jagodinu i u revanšu polufinala Kupa Srbije 2:0 (2:0) i plasirali se u finale u kome će se 20. maja na stadionu Rajko Mitić za trofej boriti sa Čukaričkim.

Dakle, u finalu će se sastati crno-beli sa Topčiderskog i crno-beli sa Banovog brda, koji su takođe ostvarili dvostruku pobedu u polufinalu, nad Voždovcem.

Partizan je eliminisao Jagodinu, dvostrukog uzastopnog finalistu iz prethodne dve godine i osvajača trofeja 2013, pobedama od 3:0 kod kuće i 2:0 na strani.

Golove u revanšu postigli su najmlađi prvotimci, 17- godišnji Ivan Šaponjić već u trećem minutu, što je bio njegov prvenac u prvom timu,i godinu dana stariji Andrija Živković u 27. minutu.

Ujedno, trener Zoran Milinković zabeležio je i drugu pobedu otkako je seo na klupu Partizana, jer su na njegovom debiju minulog vikenda crno-beli savladali kragujevački Radnički u prvenstvu 2:1. Milinković je najavio da će pojedine igrače odmarati u Jagodini, međutim, izveo je verovatno najjači sastav. Očigledno nije želeo ništa da rizikuje, uprkos velikoj prednosti iz prvog meča.

"Imali smo dva cilja, da prođemo u finale i da pobedimo. Ostvarili smo oba protiv uvek nezgodne ekipe Jagodine", rekao je Milinković za TV Arena sport.

O prvom pogotku Šaponjića u dresu prvog tima, šef crno-bele struke je rekao:

"Šaponjić je dete Partizana, verujemo da će da se razvija i mnogo će mu značiti ovaj gol".

Trener Jagodine Simo Krunić priznao je da je Partizan bio mnogo bolji.

"Ovo je realnost, nismo mogli... Partizan je bio bolji, jači, spremniji... Nedostajalo nam je mnogo igrača, ali Partizan je zasluženo pobedio. Dali smo sve što smo mogli i na nama je da se okrenemo prvenstvu", rekao je Krunić.

Inače, Partizan nije primio gol u dosadašnjem toku Kupa Srbije i ako osvoji trofej, a pritom mu se ni u finalu ne zatrese mreža, biće to prvi put u klupskoj istoriji da se načini takav podvig.

POČETNI SASTAVI:

JAGODINA: Perić, Savković, Antić, Mihajlović, gašić, Živanović, Martinović, Popara, Đurić, Đekić, Šušnjar. Trener: Simo Krunić

PARTIZAN: Živković Živko, Bandalovski, Volkov,Ilić Branko, Balažic, Brašanac, Drinčić, Ilić Saša, Živković Andrija, Šaponjić, Babović. Trener: Zoran Milinković

TOK MEČA

73. minut - Još jedna prilika za "ćurane", šutirao je Šušnjar, ali je ponovo Živković dobro intervenisao.

66. minut - U šansi se našao igrač Jagodine Savković, ali je Partizanov golman Živković bravurozno intervenisao.

51. minut - Mogao je Šaponjić da postigne i drugi gol posle fantastične asistencije Babovića, ali je najmlađi prvotimac loše reagovao, "bocnuo" je loptu kada se našao sam pred golmanom Prićem i ona je otišla preko gola, a mogao je da ga pita gde da mu šutira.

Kraj prvog poluvremena

27. minut - 2:0 za Partizan. Posle Šaponjića, u strelce se upisao još jedan crno-beli poletarac, Andrija Živković. Babović je proigrao Šaponjića, koji je loptu poslao Živkoviću, koji nije imao težak posao da je pošalje u mrežu sa sedam, osam metara.

http://www.youtube.com/watch?v=NK0FBrR2Lxw

19. minut - Saša Ilić je štutirao sa 12, 13 metara iskosa sa leve strane, za malo neprecizno.

Tek što je počeo meč Partizan je poveo sa 1:0. Drinčić je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, nabacio loptu u šesnaesterac gde je Balažic glavom dodao do Šaponjića koji je sa svega nekoliko metara glavom matirao Perića.

http://www.youtube.com/watch?v=SZGQpeHMXhg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track