Teški fašizam sad potresa i Holandiju!

Antisemitske parole u Utrehtu

Teški fašizam sad potresa i Holandiju!

Fudbal -
Među ajaksovcima postoji jaka jevrejska zajednica, pa su navijači Utrehta vikali: „U gasne komore“ i „Jevreji najbolje gore“

Skandal neviđenih razmera dogodio se u Holandiji, gde je na utakmici između Utrehta i Ajaksa došlo do fašističkog i antisemitskog incidenta domaćih pristalica.Opšte je poznato da među navijačima tima iz holandske prestonice postoji veliki broj onih koji pripadaju jevrejskoj zajednici, zbog čega su divljaci koji su bili smešteni na tribini Utrehta odlučili da ih provociraju aludirajući na Holokaust. Huligani su skandirali: „U gasne komore“, a nešto kasnije se začula i pesma zastrašujućih stihova koji glase:- Otac mi je bio komandos, majka oficir SS jedinica, zajedno su palili Jevreje jer oni gore najbolje.Meč je završen rezultatom 1:1, a ostao je upamćen i po tome što je Utreht u jednom trenutku bio sa 12 fudbalera na terenu, budući da je Eduard Duplan iznesen s terena zbog povrede, kad je i napravljena izmena, a onda se nonšalantno vratio na teren. Sudija je nedugo potom primetio da nešto nije u redu, ali ovaj nesvakidašnji događaj ostaće u senci skandaloznog ponašanja domaćih navijača, zbog čega će i klub morati da se suoči s veoma ozbiljnim sankcijama. Klub će sigurno biti novčano kažnjen, ali u Holandiji insistiraju da se pronađu krivci i da oni budu drakonski kažnjeni za užasni ispad koji su napravili.(S. R.)

AfereKLUB SE RASPADAUtreht se trenutno nalazi u velikim organizacijskim problemima, a nedavno je uočeno da su zaposleni u ovom klubu godinama nelegalno prisvajali novac od prodatih karata, ulaznica i suvenira. Ukupna količina novca za koju je oštećen klub premašuje sumu od 200.000 evra, a samo jedan od radnika na kasi je na taj način zaradio oko 100.000, zbog čega su svi oni otpušteni, ali je njihov greh daleko manji od onog koji su počinili navijači na meču protiv Ajaksa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja