(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Juventus pobedio iz penala, u Madridu bez golova
Foto: Reuters

Prvi mečevi četvrtfinala

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Juventus pobedio iz penala, u Madridu bez golova

Fudbal -
Atletiko Madrid - Real Madrid 0:0 i Juventus - Monako 1:0 rezultati su prvih četvrtfinalnih utakmica elitnog klupskog takmičenja

Atletiko Madrid - Real Madrid 0:0 i Juventus - Monako 1:0. Tako su završene prve četvrtfinalne utakmice Lige šampiona. Dakle, sve letiri ekipe imaju pravo na realnu nadu da će se naći u polufinalu.

Jedini gol u utorak uveče postigao je Arturo Vidal iz penala u 57. minutu.

"El Madriljeno" ili madridski derbi često se igra poslednjih godina i Atletiko je znatno uspešniji od Reala u bliskoj prošlosti. Ipak, "jorgandžije" su izgubile najvažniju utakmica, prošlogodišnje finale Lige šampiona. U reprizi tog finala, sada u četvrtfinalu, golova nije bilo. Tim Karla Anćelotija bio je daleko bolji u prvih 45 minuta. Doduše, izuzev prilike Bejla u uvodnim minutima kada mu je šut odbranio Oblak, ne može se reći da su gosti imali dobre šanse. Pucali su "kraljevi" iz svih pozicija, međutim, proslavio se slovenački golman. Nepoznato je šta je trener Simeone rekao igračima u poluvremenu, ali posle 15-minutne pauze vratili su se na teren našpanovaniji. Domaćin je delovao znatno bolje, odaljio je Kristijana Ronalda i saigrače od svog gola, a i sam nekoliko puta zapretio.

Ipak, u utakmici u kojoj je sudija Milorad Mažić dobro obavio posao, golova nije bilo.

Juventus, bez povređenog Paula Pogbe, ali sa oporavljenim Andreom Pirlom, opravdao je ulogu favorita protiv Monaka. Međutim, nije "staroj dami" bilo lako da slomi otpor "kneževa", a ni kasnije da odbrani prednost stečenu u 57. minutu. Tada je Pirlo u svom stilu proigrao Moratu, koga je oborio Karvaljo, a slovački sudija Pavel Kralovec pokazao na belu tačku. Čileanac je tukao neodbranjivo.

Juventus na revanš nosi minimalnu prednost, ali daleko od toga da je u Torinu obavio sav posao. Monako je mogao do boljeg rezultata, imao je šanse, ali je golman Bufon bio na visini zadatka. U svakom slučaju, "kneževi" su dokazali da nisu slučajno u četvrtfinalu.

U preostala dva meča sutra se sastaju Porto - Bajern i Pari Sen Žermen - Barselona.

Revanš utakmice igraju se 21. i 22. aprila.

TOK MEČEVA:

21:23 - 81. minut - Godin je mogao da dovede Atletiko u vođstvo, ali je šutirao preko gola.

22:12 - 72. minut - Samo minut pošto je ušao u igru Berbatov je imao veliku priliku za Monako.

22:09 - Atletiko se oslobodio pritiska Reala iz prvog poluvremena i u drugom uspostavio ravnotežu.

22:03 - 63. minut - Kondogbija je šutirao iz dobre pozicije, ali direktno u Bufona.

21:57 - 57. minut - 1:0 za Juventus - strelac Vidal iz penala. Tome je prethodio prekršaj Karvalja nad Moratom.

21:52 - 50. minut - Mandžukiću je krvavo lice, pukla mu je arkada posle udarca laktom Serhija Ramosa. Hrvat je pokušao da objasni sudiji Mažiću da treba da dosudi penal, ali je Srbin samo odmahnuo glavom.

21:51 - 49. minut - Arda Turan je probao glavom da savlada Kasiljasa, ali je lopta otišla pored gola.

21:47 - Nastavljeno je i u Madridu...

21:46 - Počelo je drugo poluvreme u Torinu...

21:41 - I dok je Real sve vreme imao inicijativu, kontrolisao događaje na terenu i bio agresivniji (što je neobično jer je to najjači adut Atletika) u El Madriljenu, u Torinu su se smenjivale u boljoj igri. Juve je imao više od igre na startu, zatim se Monako oslobodio i zapretio nekoliko puta, a onda je domaćin u finišu prvog poluvremena ponovo preuzeo stvari u svoje ruke. Ipak, posle 45 minuta nema gola ni na jednom meču.

21:31 - kraj prvog poluvremena u Torinu

21:31 - kraj prvog poluvremena u Madridu

21:30 - 45. minut - dobra šansa za Vidala (Juventus), ali gola nema. Uposlio ga je Tevez, međutim, iz odlične pozicije šutirao je pored gola.

21:24 - 39. minut - O odnosu snaga na Visente Kalderonu govori statistika, odnos u šutevima je 6:2 u korist Reala, a 5:1 u okvir gola.

21:23 - 38. minut - konačno je zapretio i Atletiko, tukao je Grizman sa 18 metara, ali bez problema za Kasiljasa.

21:20 - 35. minut - Ponovo Oblak. Još jedna sjajna intervencija, ovaj put posle udarca Rodrigeza.

21:16 - 31. minut - Bejl je opalio sa 25 metara, Oblak je imao problema sa "žabicom", ali je odbio loptu na bezbedno.

21:15 - 30. minut - Na obe utakmice je zanimljivo, ali golova još nema.

21:01 - 16. minut - Real dominira na Visente Kalderonu.

21:00 - 15. minut - Juventus je bolje počeo meč, Morata je bio u šansi, ali je loše uhvatio volej, kasnije je porbao i Tevez... Gosti su se trgli posle desetak minuta.

20:54 - 9. minut - Ronaldo je pokušao iz slobodnjaka sa velike udaljenosti, ali je oblak bio siguran.

20:49 - 4. minut - Velika prilika za Real, Bejl je bio sam pred Oblakom, ali je slovenački golman sjajno intervenisao!

20:45 - Počelo je!

20:44 - Navijači Juventusa napravili su sjajnu koreografiju

20:30 - Sve oči na Visente Kalderonu biće uprte u najboljeg fudbalera sveta.

20:18 - Madrid već danima trese groznica.

20:17 - Kristijano Ronaldo voli 14. april. Pročitajte zašto.

Madridski Real igra u očekivanom sastavu, napad čine BBC (Bale, Benzema i Cristiano), a iza njih je Hames Rodrigez. Trener "jorgandžija" Simeone je šansu u špicu ukazao Mandžukiću, a ne Toresu. "Staru damu" predvodi oporavljeni Pirlo, a nema povređenog Pogbe. Monako kreće bez Berbatova, koji je ostao na klupi.

SASTAVI

ATLETIKO MADRID: Oblak, Huanfran, Miranda, Godin, Sikera, M. Suarez, Gabi, Koke, Turan, Grizman, Mandžukić.

REAL MADRID: Kasiljas, Marselo, Varan, Ramos, Karvahal, Modrić, Rodrigez, Kros, Benzema, Bejl, Ronaldo.

JUVENTUS: Bufon, Lihtštajner, Bonući, Kjelini, Evra, Vidal, Pirlo, Markizio, Pereira, Tevez, Morata.

MONAKO: Subašić, Rađi, Karvaljo, Abdenur, Kurzava, Fabinjo, Kongdobija, Mutinjo, Karasko, Marsial, Dirar.

UVOD

ATLETIKO MADRID - REAL MADRID

Prvak Evrope je u osmini finala preživeo golgotu na svom terenu u revanšu protiv Šalkea iako je Real u prvom meču stekao ogromnu prednost - 2:0. Ipak, izvukao se i stigao među osam najboljih gde ga čeka gradski rival u reprizi prošlosezonskog finala. "Jorgandžije" imaju mnogo više uspeha od komšija u međusobnim duelima. Od omiljene žrtve, Atletiko se pretvorio u najtežeg Realovog neprijatelja. Uglavnom je Simeoneov tim izlazio kao pobednik, ali onu najvažniju bitku je izgubio. Real se u lisabonskom finalu spasio golom Serhija Ramosa i onda u produžecima nokautirao grogiranog rivala. Koliko god da je kasnije Ateltiko imao uspeha u "El Madriljeno" derbijima, sigurno bi menjali sve te pobede za onu u Lisabonu. Gaženje od 4:0 u poslednjem prvenstvenom derbiju je pokazalo koliko su "jorgandžije" željni osvete.

Ovaj meč UEFA je dodelila srpskom sudiji Miloradu Mažiću. Najbolji naš arbitar u prethodnoj rundi sudio je revanš Borusije Dortmund i Juventusa.

JUVENTUS – MONAKO

Juventus je prerastao fudbal u Italiji, gde dominira već godinama, i sada ima želju da načini iskorak u Ligi šampiona. Laganom eliminacijom Borusije iz Dortmunda je nagovestio da je sposoban za to. "Stara dama" je imala sreće na žrebu, jer je, realno, dobila najslabijeg rivala. Ipak, treba znati da u timu Juventusa nema povređenog Pola Pogbe.

Međutim, "kneževi" su izbacivanjem Arsenala pokazali da sa njima nema šale iako njihov gazda, tajkun Dmitri Ribolovljev zavrnuo slavinu i više ne troši velike sume na pojačanja. Monako je lišen pritiska, igra fudbal "na nulu" i zato može da bude nezgodan rival. Monako je i pre desetak godina bio autsajder, pa je dogurao do finala sa Portom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track