ŠAPONJIĆ JEDVA ČEKA VEČITI DERBI: Sanjam pobedu i gol na Marakani
Foto: Saša Pavlić

Mladi napadač Partizana priznao

ŠAPONJIĆ JEDVA ČEKA VEČITI DERBI: Sanjam pobedu i gol na Marakani

Fudbal -
Naravno da mi je san da postignem gol protiv Zvezde i to na Marakani i da to proslavim sa našim navijačima. Idemo na pobedu u tom meču. Bilo bi dobro da pobedimo sa 2:1", naveo je Šaponjić

BEOGRAD - Fudbaler Partizana Ivan Šaponjić rekao je da mu je san da postigne gol protiv Crvene zvezde i dodao da bi voleo da se predstojeći "večiti" derbi završi pobedom crno-belih od 2:1. "Moramo prvo da dobijemo utakmicu protiv Mladosti, ali mislim da smo glavom već svi na Marakani... Ako budemo imali pet bodova prednosti lakše ćemo ući u meč, pritisak će biti na njima. Mislim da ćemo osvojiti titulu ako uđemo u derbi sa pet bodova", rekao je Šaponjić u Beogradu. Partizan je prvi na tabeli Super lige Srbije sa 53 boda, pet više od drugoplasirane Crvene zvezde. Izabranike Zorana Milinkovića predstojećeg vikenda očekuje duel protiv Mladosti, a 25. aprila je na programu "večiti" derbi. Taj meč između Partizana i Zvezde igraće se na stadionu "Rajko Mitić". "Naravno da mi je san da postignem gol protiv Zvezde i to na Marakani i da to proslavim sa našim navijačima. Idemo na pobedu u tom meču. Bilo bi dobro da pobedimo sa 2:1", naveo je Šaponjić. Na konstataciju novinara da bi možda bilo dobro da on postigne pobednički gol, a njegov prijatelj iz tabora crveno-belih Luka Jović da bude strelac za Zvezdu, Šaponjić je uz osmeh kratko odgovorio: "To bi bilo najbolje". Mladi napadač Partizana je dodao da se posle svake utakmice čuje sa Jovićem, saigračem iz omladinske reprezentacije, i dodao da su već počela "peckanja" pred derbi. "Naravno da ima peckanja. Posle pobede protiv OFK Beograda poručio mi je da malo smanjim gas. I ja sam njemu to isto rekao", kazao je Šaponjić.

Šaponjić je sezonu počeo na klupi, nije imao mnogo prilike da igra, ali je odlaskom Petra Škuletića i Danka Lazovića izbio u prvi plan. On je prošle nedelje u polufinalu Kupa Srbije protiv Jagodine postigao svoj prvi gol za Partizan, a potom je bio strelac i u utakmici protiv OFK Beograda. "Imao sam ozbiljnu konkurenciju, morao sam da pričekam, naporno sam trenirao i radio, i evo, došlo je mojih pet minuta. Golovi mi mnogo znače zbog samopouzdanja. Kao da sam skinuo neki teret s leđa kad sam dao prvi gol i sada mnogo lakše ulazim u utakmicu", kazao je Šaponjić. "Sad sam prvi napadač, pritisak je na meni. Moram stalno da dajem golove, ali mislim da ću to izgurati i da će navijači Partizana slaviti duplu krunu", dodao je napadač Partizana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track