(VIDEO) ZVEZDA SE VRATILA U POBEDNIČKI RITAM: Darko Lazović prelepim golovima presudio Donjem Sremu
Foto: Saša Pavlić

Trojka crveno-belih u Novom Sadu

(VIDEO) ZVEZDA SE VRATILA U POBEDNIČKI RITAM: Darko Lazović prelepim golovima presudio Donjem Sremu

Fudbal -
Crveno-beli kao gosti na "Karađorđu" savladali Donji Srem 3:1, uz dva pogotka Darka Lazovića

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su 16. prvenstvenu pobedu u 25. kolu srpske Superlige savladavši Donji Srem kao gosti na novosadskom "Karađorđu" - 3:1 (0:0).

Najzaslužniji za uspeh tima Nenada Lalatovića bio je dvostruki strelac Darko Lazović.

U prvom poluvremenu nije bilo golova. U tom periodu Zvezda je bila dominantna, ali je domaćin imao najbolju šansu. A onda u nastavku kanonada.

Tek što je ušao u igru Petar Orlandić je postigao gol. U 50. minutu doveo je Zvezdu u vođstvu svojim prvencem u crveno-belom dresu. Međutim, posle loše reakcije crveno-belih kod prekida, Donji Srem je izjednačio samo četiri minuta kasnije, takođe prvencem Rista Mitrevskog.

A onda je na scenu stupio Lazović. Zvezdu je doveo u novo vođstvo posle sjajnog izvedenog slobodnjaka u 67. minutu, a konačan rezultat postavio u 87. posle odlične kontre.

Crvena zvezda je prišla Partizanu na dva boda makar dok crno-beli ne završe meč sa Jagodinom.

"Kao što sam rekao u najavi, najteže su utakmice posle derbija jer se tim isprazni. Uspeli smo da se izdignemo i pobedimo dobru ekipu Donjeg Srema. U prvom poluvremenu se domaćin dobro branio, pa smo u drugo ušli još agresivnije. Orlandić je dobro ušao u taj deo igre i postigao gol na sjajan centaršut Jovića, a onda smo opet primili gol iz prekida. To je neshvatljivo", bili su prvi utisci Lalatovića posle meča izrečeni za TV Arenu sport.

Zamoljen da kaže na koga se naljutio posle primljenog gola, rekao je:

"To ostavljam za svlačionicu, ali nedopustivo je da igrač ostane sam iza leđa"...

A onda se Zvezdin trener osvrnuo na rolu Darka Lazovića.

"Lazović je uvek ovako dobar kada motivisano uđe u utakmicu. Voleo bih da je svaki put tako, igrao bi i u reprezentaciji", smatra Nenad Lalatović.

Lalatović je u Novom Sadu, kako je i najavio, počeo sa praksom ukazivanja šanse najmlađim prvotimcima, pa je među starterima bio talentovani Grujić.

Trener Donjeg Srema Zoran Govedarica rekao je da je ovo trenutni maksimum njegove ekipe bez šestorice prvotimaca.

"Drugo poluvreme smo krenuli sa greškama. Odmah smo primili gol posle naše gluposti. Vratili smo se, ali onda smo napravili još dve kardinalne greške, a to Zvezda ne prašta", ocenio je Govedarica.

Ovo je bio šesti duel ove dve ekipe i peta pobeda crveno-belih. Jedini remi zabeležen je u septembru 2013. u Beogradu. Tada su Sremci kao gosti došli do 2:2 i domaćinu pokvarili proslavu 50. rođendana "Marakane".

Donji Srem mečeve procenjene kao visokorizične ne može da igra u Pećincima, pa rivale dočekuje na novosadskom "Karađorđu".

SASTAVI

DONJI SREM (4-2-3-1): Belić – Lakićević, Prljević, Vukobrat, Crnomarković – Mitrevski, Sinđić (od 51. Košutić) – Šarac (od 45. Stanković), Jelić (od 74. Hristov), Mirković – Bogunović.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Rajković – Cvetković (od 90. Petković), Pavićević, Jovanović, Anđelković – Grujić (od 61. Avramovski) - Ristić, Stojanović, Lazović, Jović – Parker (od 46. Orlandić).

TOK MEČA

Kraj utakmice - Donji Srem - Crvena zvezda 1:3 (0:0)

90. minut - Lalatović je uveo Marka Petkovića, kome su prvi minuti posle višemesečne pauze zbog teške povrede.

87. minut - Ponovo Lazović 1:3. Odlični vezista ponovo strelac. Domaćin je izveo prekid i sevnula je kontra Zvezde. Stojanović se izborio za loptu i poslao je ka Lazoviću, koji je istrčao dve trećine terena sa njom i kada je došao pred Belića, prebacio ga.

http://www.youtube.com/watch?v=UnZS5ZQQaUE

83. minut - Ponovo je Jović odlično proigrao Orlandića, ovaj put kroz sredinu, ali je domaći golman Belić pravovremeno izleteo i do lopte stigao pre crnogorskog napadača.

78. minut - Prva iole ozbilja situacija pred golom posle skoro 20 minuta. Anđelković je ubacio pred gol domaćina, Jović glavom "kresnuo" loptu, ali je ona otišla pored gola.

63. minut - Orlandić je još jednom zatresao mrežu Donjeg Srema, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda.

60. minut - Prelep gol Darka Lazovića iz slobodnog udarca sa više od 20 metara - 1:2.

http://www.youtube.com/watch?v=1jAtG4_ah0w

54. minut - Izjednačio je Risto Mitrevski. Domaćin je izveo prekid sa desne strane, crveno-beli su visoko izašli i napravili grešku, jer je Makedonac izbegao ofsajd zamku, pa je usamljen sa 11 metara glavom savladao golmana Rajkovića. Kao i Orlandiću, i Mitrevskom je ovo prvi gol od dolaska u Donji Srem na pozajmicu iz Sarajeva.

http://www.youtube.com/watch?v=77HbBRc_QIE

50. minut - Prvenac Petra Orlandića u dresu Crvene zvezde - 0:1. Samo pet minuta otkako je ušao u igru zatresao je mrežu Donjeg Srema. Sjajno se Luka Jović oslobodio čuvara na levom krilu i idealno centrirao, a Orlandić je bio najviši u skoku na nekoliko metara od gola domaćina i glavom sproveo loptu u mrežu. Onda je dobio žuti karton zbog skidanja dresa prilikom slavlja.

http://www.youtube.com/watch?v=_GNqX2LpSPU

46. minut - Lalatović je izvršio prvu izmenu, izveo je Parkera, a uveo Orlandića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena u kome je Zvezda imala sedam udaraca na gol, naspram jednog šuta domaćina, a loptu u svom posedu crveno-beli su držali 67 odsto vremena.

45. minut - Ristić iz Zvezde zapretio je iz slobodnog udarca, ali za malo neprecizno.

44. minut - Domaći fudbaler Dino Šarac "zaradio" je veliku posekotinu ispod oka pošto ga je slučajno udario saigrač Mitrevski. Šarac nije mogao da nastavi meč, pa je ušao Nemanja Stanković.

42. mknut - Prvi žuti karton. Dobio ga je Stojanović iz Zvezde zbog povlačenja Mirkovića za dres.

37. minut - Kako vreme odmiče, tempo igre je sve slabiji.

24. minut - Posle centaršuta Ristića, Jović je sjajno primio loptu u kaznenom prostoru domaćina, stvorio time sebi dobru poziciju i pucao, ali je golman Belić prosledio loptu u korner.

20. minut - Velika prilika za domaćina. Bogunović je uzeo loptu Jovanoviću i uposlio Šarca, koji je iz dobre pozicije šutirao kroz noge jednom gostujućem defanzivcu, za malo pored gola.

19. minut - Igra se prilično brzo, Zvezda ima značajno više loptu u nogama, ali mreže i dalje miruju.

7. minut - Još jedan dobar prodor Lazovića po desnoj strani, sa gol-aut linije je centrirao, ali nikog od Zvezdinih igrača nije bilo tu da loptu ubace u mrežu.

5. minut - Stojanović je imao šansu za goste posle prodora i centaršuta Lazovića, ali nije dobro reagovao.

1. minut - Meč je počeo. Navijači Crvene zvezde su sa prvim zviždukom sudije Grujića počeli da pevaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track