Miloš Dimitrijević za Kurir: Del Pjero je legenda
Foto: Profimedia

Intervju, fudbaler Sidneja

Miloš Dimitrijević za Kurir: Del Pjero je legenda

Fudbal -
Van terena je veliki čovek. Treba doživeti odnos s njim u svlačionici, otkriva naš fudbaler

Srpski fudbaleri definitivno su osvojili Australiju. Nekadašnji igrač Crvene zvezde Miloš Dimitrijević osvojio je tri najprestižnije nagrade Sidneja, jer su ga za najboljeg izabrali saigrači, treneri i navijači. Popularni Mali Čava u razgovoru za Kurir otkriva da je Australija obećana zemlja za naše fudbalere.Koliko vam znače nagrade koje ste osvojili?- Ponosan sam na to što sam osvojio sve tri nagrade, jer to nikome dosad nije uspelo. To je odlična stvar, ne samo za mene već i za Srbiju.Jeste li zadovoljni u Sidneju?- Uprava kluba mi je ponudila novi ugovor, ali smo i dalje u pregovorima. Neću da žurim jer imam mnogo opcija. Sačekaću da se završi plej-of. Sidnej je izborio finale i plasman u azijsku Ligu šampiona.Kakav se fudbal igra u Australiji?- Čvrst i s mnogo kontakata! Prate englesku ligu. Dosta se trči, ne staje se 90 minuta. Fizička snaga je dominantna, ali ako neko ima igrače koji umeju da sačuvaju loptu, taj pobeđuje. Što bi Prosinečki rekao, vic i šmek uvek donose prednost.Kako su se Srbi snašli u Australiji?- Ima nas dosta i dobro smo se pokazali. Nikola Petković mi je saigrač u Sidneju, konstantan je, Nebojša Marinković je najbolji igrač Peta, Enver Alivodić blista u Njukasl Džetsima, dok je Andrija Kaluđerović prvi strelac Brizbejna.Kako je bilo igrati s asom kakav je Alesandro del Pjero?- Neverovatno, ali Del Pjero je sasvim običan momak. Legenda, u pravom smislu reči. Treba doživeti njegov odnos u svlačionici, kako se postavlja prema saigračima. Veliki je čovek van terena i bila je prava čast igrati s njim. Osetilo se kad je otišao u Indiju - otkrio je Dimitrijević.

Leto u BeograduAUSTRALIJA JE RAJKako ste se snašli za život u Australiji?- Ovo je raj na zemlji! Ovde se fenomenalno živi. Klima, ljudi... Treba videti i osetiti kako ovde uživaju u životu. Srećan sam i našao sam se ovde. Na leto dolazim u Beograd posle 11 meseci, ali se ubrzo vraćam.

UspomeneZVEZDA ZA CEO ŽIVOTSetite li se Zvezde?- Teško može da se rečima opiše igranje za Zvezdu. Bio je to lep i težak period za mene jer su me pratile povrede. Pamtim samo lepe uspomene i njih ću nositi ceo život. Krivo mi je samo što nisam mogao da se pokažem onako kako sam želeo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track