ZVEZDA OPET SMENJUJE KARADŽIĆA: Terzić i Čović zovu Partizan u pomoć
Foto: Nebojša Mandić

Crveno-beli za hitne promene u FSS

ZVEZDA OPET SMENJUJE KARADŽIĆA: Terzić i Čović zovu Partizan u pomoć

Fudbal -
Generalni direktor kluba tvrdi da hitna sednica Upravnog odbora nije zakazana zbog nedosuđenog penala za Vojvodinu protiv crno-belih

Aktuelni šampion Srbije Crvena zvezda objavio je danas da pokreće inicijativu za izbore na svim nivoima u Fudbalskom savezu Srbije (FSS), kao i za smenjivanje predsednika FSS Tomislava Karadžića.

Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić kazao je danas novinarima da se nada će većina klubova podržati ovu inicijativu, i da veruje da će srpski fudbal u narednu sezonu ući s novim rukovodstvom saveza.

"Svako ko želi dobro srpskom fudbalu, trebalo bi da podrži promene. Karadžić je rekao da će podneti ostavku još u decembru 2013. On to nije uradio, već samo kupuje vreme. Celokupni srpski fudbal je talac jednog čoveka. Naš fudbal stromglavo ide dole. Reprezentacija će propustiti i treće veliko takmičenje i tu mora da postoji moralna i 'komandna odgovornost", rekao je Terzić.

Zvezda je 2013. godine takođe pokrenula inicijativu za smenjivanje Karadžića, koja je okupila oko polovine lige, ali je spontano prestala. Zvezda je sazvala hitnu vanrednu sednicu Upravnog odbora u nedelju uveče, istog dana kada Vojvodini nije dosuđen penal protiv Partizana u spornoj situaciji.

"Ne bih voleo da se ova inicijativa pretvori u kuknjavu zbog nedosuđenog penala. Zvezda ima svoje mesto u srpskom fudbalu kao najveći i najtrofejniji klub, a samim tim i veliku odgovornost. Zato ćemo u skladu sa statutom FSS učiniti sve da dođe do promena", rekao je Terzić.

On je na konferenciji za novinare koja je trajala više od jednog sata, kazao i da se nada podršci Partizana.

"Nadam se da ćemo u Partizanu naći sagovornike za nove ideje za bolju budućnost srpskog fudbala", rekao je Terzić.

On je novinarima naglasio da nema ambicija da postane predsednik FSS, a izveštači su ga pitali zašto ova inicijativa nije pokrenuta prošle godine, kada je Zvezda osvojila titulu.

"Zvezda jeste prošle godine pokrenula ovu inicijativu, a onda je Karadžić manipulisao izjavama da nam je pomogao da dobijemo licencu za takmičenje. On nije ništa pomogao, sve smo platili sami", rekao je Terzić.

On je kazao da će inicijativu proslediti svim klubovima i regionalnim savezima, i da veruje da će je većina fudbalskih struktura podržati. Terzić je kazao da je optimista u pogledu dobijanja licence za evropska takmičenja, pošto je klub podneo žalbu na zahtev koji je prvostepeni sud odbacio.

Po Tomislavu Karadžiću je "opleo" i potpredsednik Nebojša Čović, koji je takođe pozvao "večitog rivala" da zajedno krenu u promene.

"Još od 2013. godine, kada smo imali primedbe na njegov rad i započeli akciju smenjivanja, nisam primetio da se nešto promenilo u srpskom fudbalu. Da li se popravila regularnost ili suđenje? Karadžić radi na talasu manipulacija koji je sada istrošen. Znam da će biti priča kako su nesposobna rukovodstva Crvene zvezde i ostalih klubova, ali hajde da razgovaramo o rezultatima reprezentacije, a ne koje zgrade su napravjene. Ta njegova izjava o doživotnom obavljanju funkcije relativna je stvar", izjavio je Čović.

On je dodao da ne vidi razlog zbog čega bi Karadžić ostao predsednik FSS ukoliko su klubovi protiv njega.

"FSS postoji upravo zbog tih klubova i ukoliko oni zatraže da se raspišu izbori to treba i da se ostvari. Karadžić se vodi izrekom 'zavadi pa vladaj', ali je evidentno da su potrebne promene", poručio je Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track