Prekinut meč, igrač Livorna umro od infarkta
Foto: REUTERS

Kolabirao

Prekinut meč, igrač Livorna umro od infarkta

Fudbal -
Morosini se srušio na teren u 31. minutu, prebačen je u bolnicu u komi. Spasa mu nije bilo

PESKARA - Fudbaler Livrona Pjermario Morosini, koji se onesvestio tokom današnje utakmice italijanske Serije B, umro je u bolnici Santo Spirito u Peskari.

Fudbaler italijanskog drugoligaša Livorna Pjermario Morosini prethodno je prebačen u bolnicu pošto je kolabirao na današnjoj utakmici sa Peskarom.

Kada je stigao u bolnicu, 25-godišnji fudbaler bio je u komi. Lekari su pokušali da ga spasu ugradnjom pejsmejkera, međutim, to nije pomoglo.

Morosini se srušio na teren u 31. minutu, a prvu pomoć pružili su mu klupski lekari. Fudbaler je prebačen u bolnicu "Svetog duha" u Peskari, a italijanski mediji navode da je doživeo srčani udar.

Utakmica je prekinuta odmah nakon toga, a igrači oba tima napustili su teren, a neki su bili uplakani.

Prošlog meseca ista stvar se desila fudbaleru engleskog Boltona Fabrisu Muambi, čije srce nije radilo čak 78 minuta, ali su ga lekari na kraju spasli.

Odložene sve utakmice

Fudbalska federacija Italije saopštila je da će sve utakmice ovog vikenda u šampionatu te zemlje biti odložene zbog smrti 25-godišnjeg Morosinija. Morosini je u Livornu igrao na pozajmici iz Udinezea, a tokom karijere prošao je kroz sve mlađe selekcije reprezentacije Italije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track