(VIDEO) FUDBALERI NEBESKI LETAČI: Saznajte zašto su Novosađani najhrabriji u reprezentaciji Srbije
Foto: Fss.rs

Sa vrha Ouklenda ka vrhu sveta

(VIDEO) FUDBALERI NEBESKI LETAČI: Saznajte zašto su Novosađani najhrabriji u reprezentaciji Srbije

Fudbal -
"Orlići", osim što se spremaju za Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, imaju i vremena da se razonode

Fudbalska reprezentacija Srbije "do 20 godina" već tri dana boravi u Ouklendu, gde se priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje će se od 30. maja do 20. juna održati na Novom Zelandu.

Selektor Veljko Paunović do subote raspolaže sa 18 fudbalera, a onda će ekipa biti kompletirana kada joj se priključe Andrija Živković, Ivan Šaponjić i Staniša Mandić, koji su bili akteri finala Kupa Srbije.

"Orlići" su danas imali slobodno prepodne. Ekspedicija iz Srbije iskoristila ga je za obilazak centra Ouklenda, ali i odlaska na najviši ugašeni vulkan u najvećem gradu Novog Zelanda. Vulkan pod nazivom "Maunt Iden" predstavlja čudo prirode u centru civilzacije, a visok je čak 192 metra i sa njega se pruža pogled na kompletan Ouklend, koji sa jedne strane dodiruje Pacifik, a sa druge Tasmansko more.

Selektor Veljko Paunović nije propustio priliku da se našali i prokomentariše da je uspon na vrh Ouklenda, samo prvi korak na putu ka vrhu sveta, kuda su namerili da uskoro zakorače raspoloženi "orlići".

Tokom obilaska grada srpski reprezentativci su u blizini "Skaj tauera" naišli na ultra verziju "bandži džampa" popularno nazvanu "skaj skrimer" (u bukvalnom prevodu: nebeski vrištač), opremljenu za tri čoveka istovremeno. Mnogi su imali želju da se oprobaju i podignu adrenalin, ali su hrabrost skupila samo trojica Novosađana, braća Sergej i Vanja Milinković, kao i Radovan Pankov. Sudeći po izrazima lica trojice igrača po silasku sa "skaj skrimera", sasvim je jasno da je sprava u potpunosti opravdala svoje "vrišteće" ime...

Inače, sportski kompleks "Pulman Lodž", gde su "orlići" smešteni, nalazi se na samom obodu Ouklenda, tačnije u naselju Papakura, a sam trening centar dosta je izolovan od naselja, pa igrači i stručni štab nemaju baš previše sadržaja u vreme slobodnih aktivnosti.

Nekolicina igrača voli da dokolicu prekrati igranjem košarke ili šutiranjem slobodnih bacanja, a zavidan talenat za tu igru pre svih pokazuju Vukašin Jovanović i Vanja Milinković - Savić, mada ne zaostaju za njima ni Stefan Ilić i Predrag Rajković.

http://www.youtube.com/watch?v=jqk2Fm9reto

(fss.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track