Het-trik za tri minuta!

A mogao je u Partizan

Het-trik za tri minuta!

Fudbal -
Vunderkind Helsinkija Joel Pohjanpalo, koji ima samo 17 godina, postigao tri gola za 180 sekundi

Bio im je na dlanu.Mladi fudbaler Helsinkija Joel Pohjanpalo, koji imao samo 17 godina, u seniorskoj konkurenciji postigao je tri gola za isto toliko minuta. Pravo čudo desilo se u duelu HJK Helsinkija i ekipe Marijehamna, i to pri rezultatu 1:0 za goste.

Svega 180 sekundi bilo je dovoljno talentovanom fudbaleru, kojeg prate skauti Liverpula i Monaka, da šampionu Finske donese tri boda na startu sezone.

- Čudno se osećam. Važno je da smo pobedili. Lepo je dati tri gola za tri minuta. Nadam se da će me trener Anti Murinen staviti na spisak putnika i za sledeću utakmicu - rekao je Pohjanpalo.

Zanimljivo je da je Joel Pohjanpalo bio nadomak Partizana, i to pre nepune dve godine, kada su crno-beli izbacili prvaka Finske na putu ka Ligi šampiona. Upravo tada mladi Pohjanpalo je žario i palio u mlađim kategorijama Helsinkija.

Prošle sezone Finac je poslat na kaljenje u treću ligu, u ekipu Klubi 04, gde je u 21 odigranoj utakmici dao čak 33 gola. Posle toga uprava Helsinkija potpisala je s njim novi ugovor, koji važi do juna 2015. godine

Partizan je pre dve godine iz Helsinkija doveo Muhameda Medu Kamaru, koji je danas jedan do najboljih fudbalera crno-belih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track