Zvezdan Terzić: Tole, zašto ćutiš o nameštaljkama
Foto: Nemanja Pancic

Afera koja trese fudbal

Zvezdan Terzić: Tole, zašto ćutiš o nameštaljkama

Fudbal -
Nečasne radnje Generalni direktor Crvene zvezde ne veruje prvom čoveku FSS injegovoj borbi protiv kriminala u Jelen Superligi

Izveštaj UEFA o nameštenim utakmicama u Superligi mogao bi dobrano da potrese sve fudbalske forume u Srbiji.

Nakon što je predsednik FSS Tomislav Karadžić najavio da će zatražiti pomoć tužilaštva, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručio je Toletu da priču istera do kraja, a ne da se zaustavi na kažnjavanju sudije Denisa Trailovića.

- Tole nije rekao ništa! To je njegovo klasično puštanje balona u cilju odbrane svoje fotelje. Pozivam ga da kaže konkretno šta je problem. Oni prozovu dečka Denisa Trailovića, sudiju koji je sudio tu utakmicu. Kažu doživotno je sklonjen iz fudbala.Zašto? Je l‘ zato što je taj sudija Trailović namestio ili s nekom organizovanom kriminalnom grupom uplatio u kladionici i za to sleduje 12 godina zatvora - pita se Terzić za Kurir.

Što je greh pobediti

O spornoj utakmici između OFK Beograda i Borca, koja je jedna od pet koje će se naći na tapetu, Terzić kaže:- Oni kažu OFK Beograd je pobedio Borac iz Čačka. Koji je cilj sportske igre? Da se pobedi ili da se izgubi? Je l‘ OFK Beograd kriv što je pobedio? Je l‘ rukovodstvo OFK Beograda naredilo svojim igračima da pobede? I oni su pobedili. Šta je sad problem? Ako je rukovodstvo na drugoj strani naredilo da izgube, onda su oni grešni.

Nemam veze sa OFK

Terzić se osvrnuo i na dovođenje njegovog imena u vezu sa OFK Beogradom, na čijem je čelu dugo bio:- Drugo pitanje je šta ima Zvezdan Terzić sa OFK Beogradom? Što je Terzić i dalje autoritet u OFK Beogradu? Kakve to ima veze. Gde je u čitavoj toj priči Zvezdan Terzić? Karadžić pušta ove priče u cilju očuvanja svoje fotelje. Nije Tomislav Karadžić baš tako čist da bi imao kredibilitet da priča o lažiranju utakmica.

Krije se iza  tužilaštva...  Tomislav  Karadžić
Krije se iza tužilaštva... Tomislav Karadžić

Rani radoviZNAM ŠTA JE RADIO PRE 20 GODINAUpravo je predsednik FSS poslednjih godina govorio kako je svako završeno prvenstvo regularnije od prethodnog, što je opet samo po sebi dovodilo rezultate cele lige u sumnju:- Karadžića poznajem i pre deset godina. Znam šta je radio pre 15 ili 20 godina. Nije kredibilan da priča o čistoti u srpskom fudbalu i o tome da li neko namešta ili ne namešta utakmice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track