(VIDEO) PARTIZAN DOVEO POJAČANJE: Novi Raća Petrović stigao u Humsku
Foto: Partizan.rs

Promocija

(VIDEO) PARTIZAN DOVEO POJAČANJE: Novi Raća Petrović stigao u Humsku

Fudbal -
Crno-beli su predstavili prvo pojačanje za narednu sezonu

Doskorašnji vezista Novog Pazara, Marko Jevtović, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa šampionom Srbije, ekipom Partizana.

"Presrećan sam, došao sam u klub koji dominira u srpskom fudbalu skoro deceniju. Velika mi je čast, još veća obaveza i svestan sam toga, ali sam spreman na to. Od prvog dana kada sam počeo da treniram bio mi je san da jednog dana obučem dres Partizana", rekao je Jevtović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Jevtović je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Partizanom i nosiće dres sa brojem 21.

"Bilo je po medijima informacija da su drugi klubovi zainteresovani. Neki su možda davali i više ali ja mogu da zahvalim svom agentu koji mi je dozvolio da izaberem srcem. Čim sam saznao da postoji interesovanje Partizana, znao sam šta želim", rekao je Jevtović.

On je dodao da ne voli sebi da postavlja velike ciljeve i da mu je za sada želja da se što bolje spremi i dobro odigra prvu sezonu u crno-belom dresu, ali i da se nada da će se što pre izboriti za mesto u prvom timu. Na pitanje da li navijači od njega možda očekuju da bude novi Nikola Drinčić, Jevtić je naveo da je svestan očekivanja navijača i pritiska koji nosi dres Partizana, ali da jedino može da obeća da će na svakoj utakmici i svakom treningu davati sve od sebe.

Marko Jevtović je ranije igrao i za kulski Hajduk, Sopot, Dinamo iz Moskve i Srem iz Jakova, a prošao je omladinsku školu Zemuna.

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da je zadovoljan dolaskom Jevtovića.

"Siguran sam da nismo pogrešili, radi se o vrlo talentovanom igraču čiji je kvalitet pre Partizana prepoznao Dinamo iz Moskve. Reč je o vrlo interesantnom profilu igrača koji mnogo podseća na ljubimca 'grobara' Radosava Petrovića", rekao je Milinković i dodao da se nada da će neke stvari po pitanju prelaznog roka vrlo brzo biti poznate.

Trener srpskog šampiona naveo je da su prioriteti levi štoper i napadač, a upitan da li je potreban i levi bek, Milinković je rekao da Marko Lomić neće doći u Humsku.

"Lomić neće doći. Ima veliki ugovor sa Mordovijom. Što se tiče pozicije levog beka imamo Nemanju Petrovića i Miroslava Bogosavca i verujem da obojica imaju i potencijal i kvalitet da igraju za Partizan. Ako se ispostavi drugačije, reagovaćemo, dug je prelazni rok", rekao je on.

Milinković je dodao da klub trenutno pregovara sa nekoliko stranaca, ali da su ti razgovori komplikovani.

"Jesmo zainteresovani za igrača Belenenseša Brandaa, verujemo da je to igrač koji bi doneo kvalitet Partizanu, ali se njegovi uslovi iz dana u dan menjaju", rekao je on.

U ovom prelaznom roku Partizan je napustio Nikola Drinčić, koji je otišao u Makabi iz Haife i očekuje se odlazak i Saše Markovića. Govoreći o Drinčiću, Milinković je rekao da je klub želeo da ga zadrži.

"Nikoli je ponuđen ugovor na tri godine, postojala je želja da nastavi sa nama, ali su se pojavile nove ponude i tu je došlo do raskoraka. Nema sumnje da nam je mnogo značio, svi ćemo pamtiti golove protiv 'večitog' rivala. Ostaje mi samo da mu poželim mnogo zdravlja, uspeha i sreće", rekao je Milinković.

Upitan da li ovaj tim Partizana sa novim igračima može da napravi iskorak u Evropi, Milinković je rekao da će o ambicijama moći da priča kada bude video sa kojim timom raspolaže.

"Želje postoje, videćemo šta ćemo realizovati od toga. Želja nam je da napravimo konkurentnu ekipu, ne samo u domaćem šampionatu već i u Evropi", rekao je Milinković.

Pre Jevtovića, u Partizan je iz Napretka došao Nikola Trujić.

http://www.youtube.com/watch?v=5g7TUpTxWvY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track