JOJIĆ I ĐURIČIĆ OPTIMISTI: Pokazali smo da vredimo, bićemo iznenađenje Evropskog prvenstva
Foto: Dado Đilas

Još dva dana do početka

JOJIĆ I ĐURIČIĆ OPTIMISTI: Pokazali smo da vredimo, bićemo iznenađenje Evropskog prvenstva

Fudbal -
Mlada reprezentacija Srbije startuje utakmicom sa najjačim rivalom - Nemačkom, u sredu u 20.45

U senci uspeha omladinske reprezentacije na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu i neuspeha "A" selekcije u kvalifikacijama za EURO 2016, izabranici Mladena Dodića spremaju se za start Evropskog šampionata u Češkoj.

Selekcija Srbije do 21 godine doputovala je u Češku i smestila se u Pragu, gde će boraviti tokom prve faze šampionata, koje se održava od 17. do 30. juna. "Orlići" će igrati u Grupi A sa Nemačkom, Češkom i Danskom. Prvi protivnik biće im Nemačka, u sredu, 17. juna.

Reprezentativac Miloš Jojić rekao je da je Nemačka favorit na kontinentalnom prvenstvu, ali je istakao da je njegova ekipa već pokazala da ume da napravi podvig.

"Igrače Nemačke poznajem, praktično svi igraju u Bundesligi. Oni su gotovo u najjačem timu, odazvali su se, praktično, svi igrači koje je njihov selektor želeo. To znači da su favorit za osvajanje prvog mesta na prvenstvu, Nemačka mnogo očekuje od njih, ali ova naša generacija u mladoj reprezentaciji već je pokazala da može da pravi podvige. Eliminacija Španije u baražu najbolji je primer za to", rekao je Jojić.

Dovoljno je reći da će za Nemce igrati, između ostalih, golmani Leverkuzena i Barselone, Leno i Ter Štegen, zatim Maks Majer iz Šalkea, Emre Kan iz Liverpula, Kevin Foland iz Hofenhajma...

S druge strane, reprezentacija Srbije je imala mnogo kadrovskih problema, pa Mladen Dodić ne računa na Matiju Nastasića, Lazara Markovića, Filipa Kostića i Aleksandra Mitrovića, kojima klubovi nisu dozvolili da putuju u Češku, dok se napadač Čukaričkog Nikola Stojiljković povredio.

"Nisu nam se priključili svi igrači iz A tima, ali to ne znači da ovaj tim nema kvalitet. Naprotiv. Pokazali smo i ranije da imamo vrednost. Istina je, u javnosti nas nešto nisu posebno ispratili, ali naša motivacija i cilj koji smo postavili ne menja se ni najmanje zbog takvog tretmana. Ostalo je još malo da se osvežimo i da izađemo na teren", dodao je fudbaler Borusije iz Dortmunda.

U tabor mlade reprezentacije stigao je i Filip Đuričić koji je pripreme u Bijeljini propustio zbog obaveza koje je imao u A timu.

"Želja, ideja s kojom se budim svakog dana i cilj ostaje isti. Iskreno smatram da je učešće na šampionatu Evrope velika stvar za svakog igrača, to daje pečat karijeri i radujem se izazovu koji je ispred mene", kazao je Đuričić.

On je naveo da očekuje težak meč protiv Nemačke na startu šampionata.

"Neće biti lako, oni nisu izgubili nijednu utakmicu u kvalifikacijama, ipak mislim da možemo do iznenađenja. Pustićemo da budu favoriti pre meča, što im objektivno pripada, a sve ostalo ćemo videti na terenu. Uspeh nam donosi mirnoću za nastavak turnira i potrudićemo se da stignemo do njega", rekao je Đuričić.

Utakmica prvog kola Grupe A između Srbije i Nemačke igra se u sredu, 17. juna, od 20.45. Tri dana kasnije Srbija igra protiv domaćina Češke (18.00), a 23. juna protiv selekcije Danske (20.45).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track