DOČEK KAKAV ZASLUŽUJE: Prvi čovek Herceg Novog zaplakao pred Mandićem

Ispravljena nepravda

DOČEK KAKAV ZASLUŽUJE: Prvi čovek Herceg Novog zaplakao pred Mandićem

Fudbal -
Otac centarfora svetskog fudbalskog šampiona kaže za Kurir da je Staniša ipak dočekan na nezaboravan način

Sramna odluka crnogorske policije da zabrani doček Staniše Mandića na Gradskom trgu nije sprečila da Herceg Novi na veličanstven način pozdravi svog šampiona sveta!Stanišin otac Dragiša u razgovoru za Kurir otkriva razloge za neodržavanje grandioznog dočeka, ali i otkriva da je dečak koji je ponos grada na Jadranu pozdravljen na prelep način. Svi su zaista bili razočarani kad su čuli vest o zabrani dočeka.Više nije ni bitno- Skup nije prijavljen na vreme. Potrebno je da se događaj najavi sedam dana ranije, inače se skup organizuje na sopstvenu odgovornost, a to je mnogo rizično. Opet, ne znam kako je neko mogao u četvrtak da zna da će se u nedelju slaviti titula šampiona sveta - pojašnjava Mandić i u dahu dodaje:- Čujte, sada to uopšte nije bitno. Nemojte da akcenat bude na tome, to je zatvorena priča. Uostalom, pokazalo se da nije bitna veličina mesta, jer je na Stanišinom dočeku u mom fudbalskom balonu bilo fenomenalno. Dakle, nije važno kolika te sila napada, nego koliku svetinju braniš.Druženje u balonu s decom i brojim sugrađanima prošlo je sjajno.Zvezda večeri- Za pamćenje. Deca su bila u majicama s njegovim likom, svi su želeli da im se potpiše, tako da je to potrajalo. Staniša je takođe predao pehar pobednicima jednog turnira u malom fudbalu.Svetskog šampiona juče je primio Nikola Gojković, predsednik opštine.- Prvi čovek opštine mi je pašenog, oči su mu bile pune suza kad je primio Stanišu - priča njegov otac.Odmah potom Mandića je čekao odlazak kod zlatnog drugara Mijata Gaćinovića u Trebinje.- Koliko znam, i tamo im se sprema doček. Divni dani, zaslužili su ih - zaključio je Dragiša Mandić.

Milica Dabović, Ana Dabović
Milica Dabović, Ana Dabović

Verovali ili ne poker naših asova rodio se u Herceg NovomZLATNI CRNOGORSKI GRAD SRPSKOG SPORTAGradić s nešto više od 12.000 stanovnika na Crnogorskom primorju iznedrio je kvartet srpskih sportista koji nam ovih dana donose velike svetske uspehe! Herceg Novi - mesto rođenja Ane i Milice Dabović, Andrije Prlainovića i Staniše Mandića. Gde je počeo zlatni fudbaler Staniša Mandić, tu nastavljaju sestre Dabović na Evropskom prvenstvu u košarci, a krunu na sjajnom mesecu srpskih Novljana mogao bi da stavi Andrija Prlainović, sjajni vaterpolista koji nastupa za Srbiju na završnom turniru Svetske lige, koji se održava u Rimu.Titule srpskih sportista uvek izvedu na ulice veliki broj stanovnika Herceg Novog. Kad se igraju važni mečevi, ovaj grad staje, kafići su puni i kliče se srpskim sportistima. Često se posle velikih pobeda u centru grada okupljaju navijači i uz pesme i baklje proslavljaju zlatne dane srpskog sporta. Tako je Herceg Novi postao neizostavan u svim vestima o slavlju posle trijumfa srpskih sportista, kojih je sve više. A poseban pečat na njima daju Novljani.

Dugačak putTRI GODINE SE SPREMALI ZA ZLATOPosle prijema kod gradonačelnika Staniša Mandić se još jednom osvrnuo na čudesan rezultat „orlića“ na Novom Zelandu.- Imali smo jak mentalitet i na kraju smo uspeli da osvojimo to zlato za koje smo se spremali tri godine. Krenuli smo sa tim ciljem koji je stajao na vrhu liste prioriteta našeg selektora. Uspeli smo da to ostvarimo i vratimo se kući s najsjajnijim odličjem - poručio je Mandić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track