STEFAN BABOVIĆ: Ekipa verovala u pobedu, zaslužili smo je
Foto: Tanjug

Minimalac Partizana

STEFAN BABOVIĆ: Ekipa verovala u pobedu, zaslužili smo je

Fudbal -
Nadam se da će drugi meč biti mnogo bolji, gledaćemo da u revanšu odigramo još kvalitetnije, izjavio je strelac jedinog gola

BEOGRAD - Junak pobede fudbalera Partizana nad gruzijskim Dila Gorijem, Stefan Babović, rekao je posle utakmice da je ekipa verovala u pobedu i poručio da će u revanšu odigrati još bolje. Crno-beli su večeras na stadionu u Humskoj slavili rezultatom 1:0, u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Teško je u ovom trenutku govoriti, navijaci plate ulaznicu, ali to su moji navijaci ja se samo trudim da što bolje odigram svaku utakmicu. Ekipa je verovala u pobedu. Nadam se da će drugi meč biti mnogo bolji, gledaćemo da u revanšu odigramo još kvalitetnije", izjavio je Babović posle utakkmice.

On je istakao da ekipa mora da poradi na realizaciji, jer je propustila veliki broj povoljnih šansi.

"Nadam se da će se otvoriti u revansu, večeras je 10 igrača bilo iza lopte, imaju imperativ i moraju da napadnu. Nisam ovde da bih se ikome dokazao, želim sve najbolje mom klubu. Reakcija posle gola bila je u tom trenutku, nikom se ne inatim. Svi smo pod pritiskom, ali pokusavam da dam maksimalno svom timu. Ne bih voleo da me porede sa Pirlom, jer on je izuzetno veliki igrač", rekao je Babović.

Darko Brašanac je istakao da su on i saigrači zaslužili više od 1:0.

"Celu utakmicu smo pritiskali protivnika, ne sećam se kada smo imali ovoliko sansi, a postigli malo golova. Igrom sam zadovoljan, bilo je dosta prodora. Njihov cilj je bio da odbrane mrežu, ali mislim da smo zasluženo pobedili. Očekuje nas težak revanš, nije bilo nervoze zbog njihove prljave igre. Igrali su izrazito defanzivno, kao i većina ekipa iz našeg šampionata. Ipak, mislim da navijači mogu da budu zadovoljni", rekao je Brašanac.

Nikola Ninković je naveo da prvak Gruzije nije stvorio iole ozbiljniju šansu.

"Oni su bili potpuno defanzivno orijetisani, ne znam da li su imali ozbiljniju akciju. Ipak, verovali smo da mozemo da postignemo pogodak. Zaslužili smo ubedljiviji pobedu, trebalo je da bude barem 3:0. Bićemo rasterećeni u revansu, moraće da se otvore to nam odgovara. Diktiraćemo ritam, imamo rezultat, ali ocekujem veoma tešku utakmicu. Verujem u prolaz dalje", poručio je Ninković.

Bugarski napadač u redovima crno-belih Valerij Božinov istakao je da je "uvek dobro pobediti".

"Bila je ovo veoma teška utakmica. Da smo imali malo više sreće mogli smo da pobedimo sa najmanje dva-tri gola razlike. Zahvaljujem navijačima na velikoj podršci, nadam se plasmanu u Ligu šampiona", rekao je Božinov.

Revanš utakmica između Partizana i Dila Gorija igra se sledećeg utorka u Gruziji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track