Tomislav Karadžić: Vladaću još 14 godina!
Foto: Saša Pavlić

Zabavljao se na skupštini

Tomislav Karadžić: Vladaću još 14 godina!

Fudbal -
Raspisao izbore, pa najavio ostanak: Potrebniji sam ja fudbalu nego fudbal meni, u svom stilu istakao predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Početak izbora zakazan je za 28. septembar

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić raspisao je početak izbora za 28. septembar. To u prevodu znači da novog predsednika saveza dobijamo najranije u prvom mesecu sledeće godine. Mada, pitanje je da li ćemo uopšte i dobiti novog predsednika.- Slikajte me slobodno, biće vam potrebne slike i za narednih 14 godina - obratio je foto-reporterima Tole aludirajući na njegov ostanak u FSS.Karadžić je ostavio potpuno otvorenom priču o eventualnoj njegovoj ponovnoj kandidaturi, nijednom rečju nije isključio tu mogućnost. A što se tiče protivkandidata, njih zasad nema. Ni Crvena zvezda ni Partizan još nemaju svog kandidata za predsednika FS Srbije.Između ostalog, prvi čovek srpskog fudbala juče je bio naročito inspirisan, pa je tako neskromno poručio:- Potrebniji sam ja fudbalu nego fudbal meni.Držao je Tomislav Karadžić atmosferu na nivou.- Ovde piše da će sada da usledi obraćanje gospodina... mene... - izazvao je smeh prisutnih Karadžić.A kad se uozbiljio, Tole je pričao i o gorućim problemima. Predsednik FSS tako je istakao da nije hteo pre odluke Suda u Lozani da priča o detaljima s prekinutog meča.- Odakle plastična stolica na terenu na meču s Albanijom? U Evropi kad gledalac pogodi upaljačem aktera, razmišlja se o prekidu i registrovanju 3:0, a kamoli ovo naše - počeo je priču predsednik FSS i nastavio:- Odluka Suda u Lozani je poslednje upozorenje. Mi protiv ovoga moramo da se izborimo, ovo mora da prestane. Moramo da se dozovemo pameti. Ne može Srbija da bude pet puta kažnjena za šest godina. Nijedna reprezentacija na svetu to ne preživljava.Karadžić je naveo da će se Srbija žaliti na presudu iz Lozane, a adut je ispovest Albanca Ismaila Morine.- Dobro će nam doći svedočenje onog čoveka što je pustio dron. Šteta što to nismo ranije imali, ta osoba će morati da se pojavi pred sudom i svedoči - poručio je Tomislav Karadžić misleći na Morinu, koji je priznao da je pustio dron.

Ivković novi gensekLAKOVIĆU SAT NA RASTANKUZoran Laković od juče nije generalni sekretar FSS. Mladi funkcioner otišao je ponosan iz srpskog fudbala u UEFA, gde nastavlja da radi.- Posle više od decenije rada u savezu, suočio sam se s novim izazovom - poručio je Laković.Od FSS je dobio sat na poklon.- To je da nas se seti svako jutro kad ustane i pogleda koliko je sati - rekao je Karadžić.Novi genseg FSS biće Nebojša Ivković, doskorašnji Lakovićev zamenik.

Prepucavanje drugačije gledanje na presudu JEŠIĆ: PRAVEDNO SMO KAŽNJENI. KOKEZA: JAVLJAŠ SE U IME DS?Goran Ješić, član Skupštine FSS, smatra da smo čak i dobro prošli odlukom Suda u Lozani. Potpredsedniku Demokratske stranke zasmetalo je saopštenje našeg saveza u kojem se kritikovala odluka suda da se Albaniji pripiše pobeda u Beogradu, a Srbiji oduzme šest bodova.- Nismo mi PR služba za javno mnjenje i ne bi trebalo da duvamo u jedra javnosti. Fudbalski savez Srbije nije smeo da izda onakvo saopštenje posle odluke suda. Posebno jer je ta odluka konačna - počeo je priču Ješić na jučerašnjoj vanrednoj sednici Skupštine FSS.Podsetio je Ješić da ovo nije prvi put da nam se dešavaju ispadi huligana na stadionima.- Setite se samo Ðenove, gde sam bio prisutan, pa Kruševca, gde su navijači rasistički vređali engleskog fudbalera, i sada ovog s huliganima na terenu koji napadaju protivničke fudbalere. I posle svih dešavanja na utakmici protiv Albanije, FSS je objavio onakvo saopštenje na odluku suda - rekao je Ješić.Govor Gorana Ješića posebno je iznervirao Slavišu Kokezu, potpredsednika FS Srbije, koji ga je u jednom trenutku pitao da li to priča u ime DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track