BEZ ISTRAGE O NAMEŠTANJU UTAKMICA: FSS ništa nije dao tužiocima!
Foto: Dado Djilas

Tužilaštvo nije dobilo materijal

BEZ ISTRAGE O NAMEŠTANJU UTAKMICA: FSS ništa nije dao tužiocima!

Fudbal -
Sezona 2014/15. Dva meseca od objavljivanja vesti da su u FSS iz UEFA dobili signal o nameštenim mečevima u Superligi nije pokrenut postupak o spornim duelima

Kurir saznaje da nijedno tužilaštvo, pa ni ono s posebnom nadležnošću za organizovani kriminal, nije do danas dobilo materijal od Fudbalskog saveza Srbije koji bi im pomogao da pokrenu istragu o nameštanju utakmica Superlige iz prošle 2014/15. takmičarske godine. Afera je pokrenuta ovog proleća u sedištu UEFA nakon što su se alarmi u Nionu upalili zbog velikih kladioničarskih uplata na određene utakmice u srpskom šampionatu.

O ovom meču će se tek pričati... OFK - Zvezda
O ovom meču će se tek pričati... OFK - Zvezda

Oficir za integritet takmičenja Milivoje Mirkov navodno je dobijenu dokumentaciju krajem maja prosledio državnim organima, ali u tužilaštvu negiraju da je kod njih došlo do zastoja u otkrivanju nečasnih rabota na našim fudbalskim terenima. Do danas nije zvanično objavljeno koje su utakmice izazvale pažnju UEFA, ali je Mirkov prilikom gostovanja na SOS kanalu istakao da dueli Crvene zvezde nisu predmet istrage."Nema Zvezdinih mečeva među sumnjivim, ali se zato jedan drugi klub pojavljuje u tri slučaja", rekao je Mirkov.Više je nego jasno da je general u penziji mislio na OFK Beograd jer su od dobro obaveštenih izvora procurile informacije da su u pitanju Spartak - OFK Beograd (1:0), OFK Beograd - Borac (1:0) i Jagodina - OFK Beograd (5:3).

Zvezda i OFK jedinstveniSAMO DINAMO PRIMIO ŠEST KOMADA ZA POLUVREMEDa je meč OFK Beograd - Crvena zvezda više nego sumnjiv, govori podatak da je u Evropi za proteklih pet sezona samo jedan klub primio šest golova. I gle slučajnosti, to je ekipa s prostora bivše Jugoslavije. Dinamo je u grupnoj fazi Lige šampiona 2011. godine izgubio kod kuće od Liona sa 7:1 (1:1).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track