Najnovije vesti

HRVATI U PANICI PRED DAN D: UEFA će nas izbaciti sa EP zbog svastike!
Foto: Reuters

Preti im rigorozna kazna

HRVATI U PANICI PRED DAN D: UEFA će nas izbaciti sa EP zbog svastike!

Fudbal
Na travnjaku splitskog stadiona Poljud 12. juna je uoči kvalifikacione utakmice između Hrvatske i Italije utisnut ogroman kukasti krst (poznat i kao svastika), zbog čega je UEFA pokrenula istragu i najavila drakonsku kaznu HNS

ZAGREB - Hrvatski fudbalski savez (HNS) strepi da bi Evropska fudbalska unija (UEFA) mogla da izbaci nacionalnu reprezentaciju iz kvalifikacija za prvenstvo Evrope, nakon skandaloznog incidenta prošlog meseca u Splitu.

Na travnjaku splitskog stadiona Poljud 12. juna je uoči kvalifikacione utakmice između Hrvatske i Italije utisnut ogroman kukasti krst (poznat i kao svastika), zbog čega je UEFA pokrenula istragu i najavila drakonsku kaznu HNS."Očekujem da disciplinci kažu svoje, a moguće je i da nas izbace sa Eura", rekao je predsednik HNS Davor Šuker.Zagrebački Jutarnji list prenosi da je situacija hrvatskog fudbala dodatno otežana nedavnim pismom premijera Zorana Milanovića u kojem je zamolio predsednika UEFA Mišela Platinija da kazna ne bude previše stroga."To je loš potez premijera Milanovića. U UEFA nisu oduševljeni tim pismom, doživeli su ga kao pritisak na Disciplinsku komisiju, pa i na samog Platinija", rekao je tom listu izvor iz UEFA.dluku o eventulnom kažnjavanju HNS Disciplinska komisija UEFA trebalo bi da donese u četvrtak.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...