LEGENDA BAVARCA UPLAŠENA: Ne dajte da u Bajernu prvi jezik bude španski
Foto: Reuters

Vapaj trofejnog trenera

LEGENDA BAVARCA UPLAŠENA: Ne dajte da u Bajernu prvi jezik bude španski

Fudbal -
Otmar Hicfeld se boji da će minhenski klub izgubiti identinet dovođenjem velikog broja stranih pojačanja

Bivši trener Bajerna iz Minhena Otmar Hicfeld rekao je danas da postoji opasnost da taj fudbalski klub izgubi "nemački identitet".

Po dolasku Pepa Gvardiole na klupu Bavaraca, u Bajern je stiglo dosta španskih fudbalera, među kojima su Ćavi Alonso, Tijago Alkantara, Havi Martinez, a i poslednje pojačanje, Čileanac Arturo Vidal, je sa španskog gorovnog područja...

Bajern je, pored toga, ovog leta napustio legenda kluba Bastijan Švajnštajger, dok se Mario Gece dovodi u vezu sa Juventusom. Hicfeld je izrazio zabrinutos zbog toga.

"Bajern treba da bude oprezan i da se potrudi da nemački ostane jezik broj jedan u klubu, a ne da to bude španski. Čini mi se da je to novi trend u Bajernu... Mario Gece je savršen primer nemačkog igrača koji je stvoren za Bajern. Taj igrač treba da uveri Gvardiolu da treba da bude starter", kazao je 66-godišnji Hicfeld za nemačke medije.

Hicfeld je bio trener Bajerna dva puta, od 1998. do 2004. i 2007/08. Sa Bavarcima je pet puta bio šampion Nemačke, osvojio tri Kupa, četiri trofeja u Liga kupu, kao i Ligu šampiona i Interkontinentalni kup 2001.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track