(FOTO) BOŽJI TIM: Pročitajte kojih 10 vrhunskih fudbalera imaju najjaču veru u Boga
Foto: AP

Daje im snagu

(FOTO) BOŽJI TIM: Pročitajte kojih 10 vrhunskih fudbalera imaju najjaču veru u Boga

Fudbal -
Najviše je Brazilaca među svetskim zvezdama poznatim kao pobožnim

Među velikim fudbalskim zvezdama ima mnogo pobožnih. Izdvojili smo one koji se najviše ističu snažnom verom. Najviše je Brazilaca...

1. LUSIO

Čuveni brazilski defanzivac Lusio sada je na zalasku karijere. Sa punih 37 godina igra za indijsku Gou. Kako sam kaže, spoznao je Boga i to mu je najvažnije u životu.

"Od kada imam lični odnos sa Isusom sve više prepoznajem koje su vrednosti u životu stvarno važne. Mnogi navijači često misle da smo mi profesionalci srećni jer zarađujemo mnogo i da novcem možemo sve da kupimo. To je velika zabluda! Ono što nekoga u životu čini zaista srećnim ne može da se kupi parama! Tu prvenstveno mislim na osećaj sigurnosti, da svoj pravi dom imam kod Boga i da više nisam u potrazi za smislom života", rekao je Lusio.

Fudbaler koji je za reprezentaciju Brazila zabeležio 105 nastupa, uz četiri gola, tokom karijere je igrao za Internasional, Leverkuzen, Bajern, Inter, Juventus...

"Bog mi je pre nekoliko godina postao pravi otac, upravo kako se i molimo u molitvi 'Oče naš'. Isus, čije uskrsnuće slavimo na Uskrs, mi je stalni i najbolji prijatelj. On je uvek na mojoj strani, bilo u izgubljenom finalu Lige šampiona protiv Real Madrida ili u pobedničkoj radosti posle finala Svetskog prvenstva. On će ostati sa mnom i kad moje ime već odavno bude zaboravljeno", dodao je Lusio.

2. KAKA

Još jedan Brazilac posvećen Bogu. Kakina vera je odavno poznata, jer najbolji fudbaler sveta za 2002. godinu je oduvek propagirao hrišćanske vrednosti. Poznato je da golove uvek proslavlja rukama podignutim ka nebu, kao što je dobro poznata i majica sa natpisom "Ja pripadam Isusu", koju je nosio ispod dresa. Takođe, Kaka je priznao da je seksualne odnose sa svojom dugogodišnjom devojkom prvi put imao kada su stupili u brak.

Brazilac, koji odnedavno nastupa za američki Orlando siti, posebno je zahvalan Bogu što mu je zalečio povredu zadobijenu u bazenu, od koje je mogao da ostane paralizovan.

3. KIRAN RIČARDSON

Fudbaleru Aston Vile je do pre nekoliko godina bilo važno samo da se dobro provede, ali onda se sve promenilo.

"Sve više sam razmišljao o novcu, a sve manje o fudbalu. Izlazio sam u noćne klubove, opijao se, upoznavao žene... Ali, nisam bio srećan. Nakon što sam posetio crkvu sa svojom devojkom, promenio sam smer svog života. Moj život se promenio. Sada imam Isusa u svom životu i osećam se dobro u srcu", rekao je Kiran Ričardson.

4. ĆIĆARITO

Meksikanac je pobožan od malena.

"Volim da se molim. Pre svake utakmice kleknem na kolena i pomolim se. Zamolim Boga da me čuva. On mi daje mogućnost da igram. Razgovaram sa Bogom i tražim da čuva oba tima zato što je jedna od najtežih stvari za igrača kada se povredi, a na terenu se događa mnogo nesreća", kaže Ćićarito Ernandez.

5. STIVEN PIENAR

Kada postigne gol, ofanzivni vezista Evertona iz Južne Afrike podigne dres kako bi se na majici video natpis: "Bog je veliki". Stiven Pienar je Božje milosrđe osetio na svojoj koži dok je odrastao u opasnom delu Johanesburga. Nasilje, droga, bande i ubistva bili su svakodnevnica u tom kraju. Kako sam kaže, sačuvala ga je Božja ruka. Uveren je da mu je Bog dao sposobnost da igra fudbal.

"Nosim majicu sa tim natpisom zato što je Bog zaista super. Verujem da je sa mnom i da me čuva na terenu", jasan je Pienar.

6. ANTON FERDINAND

Anton Ferdinand je igrač Redinga i brat mnogo poznatijeg Rija Ferdinanda, legende Mančester junajteda.

"Jedna od najboljih stvari koja mi se dogodila u teškom periodu života je što sam imao veru. Vera je nešto što ne možete videti, ali je osećate. Ja sam hršćanin, verujem u Boga i to je ono što predstavljam", jasan je Anton Ferdinand.

7. PARK ČU-JANG

Park Ču-Jang je južnokorejski fudbaler koji, kada daje autograme, pored svog imena obavezno doda "Isus je Hrist". Kada postigne gol, klekne i zahvali se Bogu.

"Prvi i osnovni razlog zašto igram je evangelizirati ljude. Bio bih veoma srećan ako samo jedna osoba postane zainteresovana za hršćanstvo zbog mene", poručio je napadač Seula.

8. DAVID LUIZ

Još jedan pobožni Brazilac, koji svoju veru nikada nije skrivao. David Luiz kaće da mu ona daje snagu i inspiraciju. Poznat je po nalepnicama na svojoj prikolici "Hrist je život" i "Bog je vera". Takođe, ostao je upamćen i po molitvi za tadašnjeg saigrača iz Čelsija Fernanda Toresa u sred televizijske emisije.

9. ZE ROBERTO

Ze Roberto ima 41 godinu i još igra fudbal. Sada je član Palmeirasa, a tokom karijere igrao je za Real Madrid, Leverkuzen, Bajern...

"Najvažnije u veri je znati da nas Bog voli onakve kakvi jesmo. To je temelj moje vere i to mi daje snagu u svim situacijama u životu. Kao profesionalni fudbaler stalno sam pod pritiskom, uvek mi je ponovo potrebna nova snaga za nove utakmice. Preko Isusa pronašao sam ispravan odnos sa Bogom koji nas voli. On je jedini Put do Boga, Istina i Život. Taj Put i tebi stoji otvoren", kaže Ze Roberto.

10. RADAMEL FALKAO

Dok je igrao za River Platu, Radamel Falkao je dao svoje svedočanstvo o Bogu na festivalu u Buenos Ajresu pred 700 000 ljudi. Poznat je po porukama na majici: "Sa Isusom nikada nećeš biti sam" i "Veruj i videćeš Božju slavu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track