ĆURČIĆ ZADOVOLJAN ŽREBOM: Dobili smo izjednačenu grupu, ali verujem da možemo na SP
Foto: Dado Đilas

Orlovi će se boriti protiv Velsa, Irske, Austrije, Moldavije i Gruzije

ĆURČIĆ ZADOVOLJAN ŽREBOM: Dobili smo izjednačenu grupu, ali verujem da možemo na SP

Fudbal -
Žrebom je ranije danas odlučeno da Srbija bude u grupi D kvalifikacija za SP sa Velsom, Austrijom, Republikom Irskom, Moldavijom i Gruzijom

SANKT PETERBURG - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić izjavio je naš nacionalni tim ima realne šanse da se plasira na SP 2018. godine u Rusiji.Žrebom je ranije danas odlučeno da Srbija bude u grupi D kvalifikacija za SP sa Velsom, Austrijom, Republikom Irskom, Moldavijom i Gruzijom."Izbegli smo situaciju da u grupi imamo neku od selekcija iz kruga apsolutnih favorita. Grupa D je izjednačena grupa koja nam daje za pravo da verujemo da možemo da ispunimo očekivanja. Protivnici su takvi da možemo ravnopravno da se takmičimo i ispunimo želju svih da se plasiramo na šampionat sveta", rekao je selektor Srbije.Potpredsednik FSS zadužen za A i mladu reprezentaciju Savo Milošević izjavio je da Srbije nije favorit u grupi."Nemamo pravo danas da se smatramo favoritom bez obzira protiv koga igramo niti smemo sebi da dozvolimo da potcenimo bilo koga. Mogli smo, svakako, da prođemo i nepovoljnije na žrebu, ali sada je sve na nama. Imamo obavezu da pravim igrama izborimo takmičarski cilj", naveo je Milošević.

Generalni sekreta FSS Nebojša Ivković kaže da Srbija nikada nije imala povoljniji žreb."Od vremena Jugoslavije, preko zajednice Srbije i Crne Gore, zaključno sa Srbijom, nismo dobili pozitivnije vesti sa nekog izvlačenja grupa. Međutim, to je samo pozitivna vest o imenima protivnika u kvalifikacijama. Biće nam potreban napredak u sportskom i organizacionom smislu da bismo ostvarili cilj. Da budemo jači u samoj reprezentaciji, ali i oko nje. Da se stvori pobednički mentalitet od prvog meča i u timu i na tribinama. Jer, igrački kvalitet imali smo uvek. Nažalost, nedostajalo nam je u poslednjim kvalifikacionim ciklusima malo bolje atmosfere oko reprezentacije da bi uspešno završili kvalifikacije i našli se u završnicama velikih takmičenja", zaključio je Ivković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track