(VIDEO, FOTO) KIKS ZVEZDE: Crveno-beli osvojili samo bod u Gornjem Milanovcu protiv Metalca
Foto: Crvenazvezdafk.com

Bez golova u meču 2. kola

(VIDEO, FOTO) KIKS ZVEZDE: Crveno-beli osvojili samo bod u Gornjem Milanovcu protiv Metalca

Fudbal -
Više šansi imao je domaćin, ali su upravo izabranici Nenada Vanića, bivšeg igrača Zvezde, zadovoljniji ishodom
1 / 5 Foto: Crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Metalca i Crvene zvezde odigrali su u Gornjem Milanovcu bez golova utakmicu drugog kola Superlige.

http://www.youtube.com/watch?v=xTVi0XyTI0g

Domaćin je imao više šansi, ali svakako da su upravo izabranici trenera Nenada Vanića, inače nekadašnjeg igrača Zvezde, zadovoljniji osvojenim plenom.

Zvezda već posle drugog kola zaostaje dva boda za "večitim rivalom" i realno jedinim konkurentom u borbi za titulu iako se, posle ranog ispadanja iz Evrope, u potpunosti posvetila domaćim takmičenjima.

Da sve bude bolnije po crveno-bele, bodove im je "zakinuo" tim koji je u prvom kolu glatko izgubio od Partizana (0:4). Upravo je za taj duel u Humskoj generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao da treba proveriti, što je bio odgovor na sumnje javnosti u meč između između OFK Beograda i crveno-belih (2:6).

Međutim, kao i u dve utakmice protiv Kairata, i u Gornjem Milanovcu izabranici Miodraga Božovića nisu prikazali igru kakva se očekuje od konkurenta za titulu. Jedine ozbiljne šanse crveno-beli su napravili u finišu utakmice, kada je šut glavom Luke Jovića brilijantnom intervencijom zaustavio golman Belić i kada je Mbođ pogodio prečku.

A Metalac je dva puta pogađao okvir gola i imao još nekoliko izglednih prilika da povede.

Gosti su sve vreme imali fantastičnu podršku sa tribina.

"Normalno da nisam zadovoljan osvojenim bodom", bio je prvi utisak trenera crveno-belih Miodraga Božovića izrečen u kameru "Arene sport".

"U drugom poluvremena mogli smo i da izgubimo i da dobijemo. Prvo poluvreme nismo odigrali dobro. Rezultat je realan", dodao je Božović.

Nedugo zatim, na konferenciji za medije, na pitanje kada očekuje bolje partije svog tima, crnogorski stručnjak je duhovito odgovori: “

"Za jedno dve, tri godine"”.

Trener Metalca Nenad Vanić je ocenio:

"Igrači Metalca su izvukli više od maksimuma da bi osvojili bod. Zvezdi želim sreću u nastavku prvenstva".

SASTAVI:

Pred golom Zvezde ipak nema Predraga Rajkovića, iako je bilo najava da se iz Rusije, gde je bio na žrebu kvalifikacionih grupa za Mundijal, vratio na vreme da zaigra danas, pa je među stativama Damir Kahriman, koji je bio na pregovorima sa Bastijom, ali ih nije uspešno priveo kraju. Trener Zvezde Miodrag Božović ne računa ni na povređene Uga Vijeiru, Zorana Rendulića, Petra Orlandića, Sava Pavićevića i Bruna Matosa.

Trener Metalca Nenad Vanić ne računa na golmana Bojana Zogovića.

METALAC: Belić – Nikodijević, Otašević, Sedlar, Rnić – Bukorac, Ivanović (od 64. Luković) – Dimitrijević, Mladenović, Merdović – Đenić (od 84. Brkić).CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Cvetković (od 46. Petković), Jovanović, Mbođ, Ibanjez – Kovačević, Savićević Gavrić (od 46. Vered), Katai, Ristić (od 62. Jović) – Parker.

Sudija: Vlado Glođović.

TOK MEČA:

91. minut - Metalac je pogodio stativu!

90. minut - Velika šansa za Zvezdu - Mbođ pogodio prečku!

84. minut - Domaći trener Nenad Vanić se "zatvara", umesto napadača Đenića uveo je zadnjeg veznoig Brkića.

81. minut - Igrač Metalca Miloš Rnić je ostao da leži ispred svog kaznenog prostora, ali gosti nisu hteli da izbace loptu u aut, već su organizovali akciju i stvorili najbolju šansu u dosadašnjem delu akcije. Jović je šutirao glavom, a golman Belić je fantastično intevenisao.

78. minut - Jedina konstanta na stadionu u Gornjem Milanovcu su navijači Zvezde, njihova podrška ne samo da ne prestaje već ni ne jenjava.

77. minut - Utisak je da su akteri meča sve nervozniji.

76. minut - U beležnici Glođovića našao se i Zvezdin Marko Petković.

71. minut - Žuti karton dobio je Simov, igrač Metalca na zagrevanju, zbog prigovora.

70. minut - Katai je centrirao, a Jović glavom šutirao preko gola iz teške pozicije.

68. minut - "Požuteo" je Rnić.

67. minut - Velika šansa za Metalac. Nikodijević je sjajno probio po desnom krilu i odlično uposlio na "drugoj stativi" usamljenog Merdovića, koji nije dobro prihvatio loptu, a onda je i loše šutirao.

65. minut - Ponovo je Ibanjez zapretio iz prekida. Argentinac je izveo "skraćeni korner" sa desne strane i pucao je u gol. Gađao je suprotni ugao, ali je lopta prohujala pored stative.

64. minut - Prva izmena kod domaćina: Luković umesto Ivanovića.

62. minut - Božović je napravio i treću, poslednju izmenu. Izveo je Ristića, a uveo Luku Jovića.

56. minut - Ibanjez je izmamio uzdahe navijača Zvezde. Izveo je slobodan udarac sa više od 25 metara, levicom je prebacio "živi zid", ali je lopta otišla za malo pored gola.

54. minut - Zvezda je u drugo poluvreme ušla odlučnije i agresivnije. Ima inicijativu, koja doduše za sada još nije donela ni šansu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Trener Zvezde Grof Božović izvršio je dve izmene: uveo je Petkovića i Vereda, a izveo Cvetkovića i Gavrića.

20:02 - Delije su napravile bakljadu, a nekoliko baklji je bačeno na teren. "Pune tribine ludih navijača", grmi sada iz grla pristalica Crvene zvezde smeštenih na Istoku.

Navijači Zvezde su poslali jasnu poruku.

Kraj prvog poluvremena: Domaćin je bio opasniji u prvih 45 minuta. Zvezda je imala prilike preko Parkera, po jednu u uvodu i finišu ovog dela igre, a sve ostalo što su crveno-beli uradili bili su bezopasni šutevi iz daljine. Igrači Metalca su pogodili prečku, izveli nekoliko opasnih kontranapada, Bukorac je na kraju bio u odličnoj poziciji... Ipak, mreže se nisu tresle.

http://www.youtube.com/watch?v=23DlPWDJcaA

45+1. minut - Aleksandar Ivanović, kapiten domaćina, dobio je žuti karton zbog prekršaja nad Ibanjezom sa leđa.

44. minut - Još jednom je Metalac bio blizu vođstva. Posle kornera sa desne strane Bukorac je bio sam na "drugoj stativi", ali je glavom poslao loptu za malo pored gola.

41. minut - Prilika za Zvezdu. Gavrić je odlično centrirao sa desne strane, Parker je na petercu nadvisio u skoku Otaševića, ali je njegov udarac glavom bio neprecizan.

39. minut - Domaćini su imali kontru "3 na 3", završena je šutem Đenića, lopta je zakačila Kovačevića, pa je Metalac dobio korner.

37. minut - Iako se crveno-beli muče na terenu, Delije ne prestaju da im pružaju podršku, sve glasnije i glasnije...

29. minut - Pokušaj crveno-belih posle mnogo vremena. Ristić je šutirao iz daljine, lopta je išla po zemlji u ugao... Golman Belić se bacio i prosledio je u korner.

25. minut - Posle uvodnih nekoliko minuta kada je Zvezda "stisnula" domaćina, Metalac se oslobodio i u prvoj četvrtini utakmice deluje opasnije.

23. minut - Nikodijević je imao šansu za Metalac. Iskoristio je to što se okliznuo Vukašin Jovanović, imao je otvoreni put ka Kahrimanu, ali je šutirao pravo u Zvezdinog golmana.

18. minut - Prvi žuti karton na meču dobio je defanzivac Zvezde Vukašin Jovanović, zbog faula s leđa nad Đenićem, koji je krenuo u kontru.

11. minut - Delije su zapevale još jače...

10. minut - U nastavku akcije Merdović je odlično proigrao Đenića, koji se našao u šansi, ali je promašio loptu.

10. minut - Fudbaler Metalca Nemanja Mladenović opalio je iz daljine i - pogodio prečku.

http://www.youtube.com/watch?v=-PtXv3K9CHM

4. minut - Još jedan slobodan udarac za goste, samo sada iz znatno bolje pozicije - iz koje može direktno da se šutira. Nameštali su se Ibanjez i Katai, šutirao je ovaj drugi, ali je pogodio "živi zid".

3. minut - Prvi udarac u okvir gola domaćina. Ibanjez je izveo prekid, Parker je glavom poslao loptu ka golu, a golman Belić nije imao težak posao.

19:00 - Meč je počeo!

18:59 - Tribine su ispunjene. Ima skoro 4.000 gledalaca. Navijači Zvezde grme i pre početka utakmice.

18:58 - Kapitensku traku Zvezde u odsustvu Predraga Rajkovića nosi još jedan golman, Damir Kahriman.

18:51 - Ovo je sedmi duel za bodove ova dva rivala, a Zvezda vodi sa 5:1 u pobedama. Poslednji međusobni meč odigrali su u aprilu 2012. godine u Lučanima, a slavili su crveno-beli sa ubedljivih 5:0.

18:47 - Metalac se u Superligu vratio kroz baraž, pošto je prošle sezone u Prvoj ligi zauzeo treće mesto. U doigravanju je bio bolji od Napretka, savladao ga je 3:1 u Gornjem Milanovcu, dok je u Kruševcu bilo 1:1.

18:44 - Pre duela sa "romantičarima", crveno-beli su sezonu neslavno počeli u Evropi. U prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope dva puta su izgubili od Kairata, 0:2 u Beogradu i 1:2 u Kazahstanu.

18:40 - Trener Crvene zvezde Miodrag Božović u najavi utakmice je rekao:"Mislim da Metalac nije pokazao pravu snagu u utakmici sa Prtizanom. Bilo je to prvo kolo, velika vrućina. Biće to sasvim druga ekipa u utakmici protiv nas, mislim da će nam biti teško".

Pogledajte golove sa meča OFK Beograd - Crvena zvezda:

http://www.youtube.com/watch?v=92dlTKc1N48

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track