BELORUSI SE POJAČAVAJU: BATE Borisov pred Partizan dovodi još jednog bivšeg igrača Zvezde
Foto: Fonet

Još nedelju dana do prvog meča

BELORUSI SE POJAČAVAJU: BATE Borisov pred Partizan dovodi još jednog bivšeg igrača Zvezde

Fudbal -
Aleksandar Jevtić mogao bi da bude licenciran već za prvi duel beloruskog i srpskog prvaka

Partizanov protivnik u kvalifikacijama za Ligu šampiona, BATE Borisov, nastavlja da se pojačava i to još jednim bivšim fudbalerom Crvene zvezde.

Aleksandar Jevtić, koji je za beogradske crveno-bele igrao od 2009. do 2011, nalazi se na završnim pregovorima sa čelnicima beloruskog prvaka. Ukoliko potpiše ugovor, BATE Borisov će iskoristiti pravilo da jedan igrač može da se licencira do 24 sata pred evropsku utakmicu, pa bi 30-godišnji napadač mogao da igra u utorak protiv Partizana. Inače, rok za prijavljivanje igrača za plej-of za Ligu šampiona istekao je u ponoć između ponedeljka i utorka.

Jevtić je od odlaska iz Zvezde igrao za kineske klubove Đangsu i Lijaoning, a sada je slobodan igrač.

Jevtić bi bio treći bivši Zvezdin igrač u ekipi BATE Borisova, za koji već nastupaju levi bek Filip Mladenović i crnogorski vezista Nikola Nikolić. U timu Aleksandra Jermakoviča je još jedan srpski internacionalac, nekadašnji štoper lučanske Mladosti, Nemanja Milunović.

Inače, BATE Borisov je od saznanja da će igrati sa Partizanom, već doveo jedno pojačanje - vratio se legendarni Aleksandar Hleb. Iskusni vezista je zaigrao u ponedeljak u prvenstvenom derbiju sa Dinamom iz Minska, koji je BATE kao domaćin izgubio 0:1.

BATE i Partizan igraće 18. avgusta u Belorusiji, a osam dana kasnije u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track