VELIBOR DŽAROVSKI ZA KURIR: Terzićev OFK i Vardar redovno su nameštali

Kralj dogovorenih utakmica

VELIBOR DŽAROVSKI ZA KURIR: Terzićev OFK i Vardar redovno su nameštali

Fudbal -
Poznati makedonski menadžer oglasio se povodom priznanja Zvezdana Terzića da je odigrao nameštenu utakmicu sa Skopljacima

Priznanje Zvezdana Terzića da je kao igrač OFK Beograda bio akter dogovorenog meča sa ekipom Vardara nije iznenadilo balkanskog kralja nameštaljki Velibora Džarovskog. Poznati Skopljak ističe da su „romantičari“ i klub iz njegovog grada oduvek imali odlične odnose.

- Vardar će, dok postoji, biti dužnik OFK Beograda. Krajem šezdesetih godina ofkovcima je trebala pobeda u Skoplju da bi ostali u ligi. Sve je bilo dogovoreno da odnesu ta dva boda, samo su u Vardaru napravili grešku što jedino mladom golmanu Draganu Mutibariću nisu rekli da je bila nameštaljka - priča Džarovski za Kurir i dodaje:- Ceo stadion je navijao da OFK s legendama Milošem Milutinovićem i Dragoslavom Šekularcem ostane prvoligaš. Šta sve nisu uradili za 90 minuta da stignu do gola, ali nekad, jednostavno, lopta neće u mrežu, pa to ti je... Branio Mutibarić i dupetom i završi se meč sa 0:0. Odoše ofkovci u drugu ligu, a navijači Vardara posle utakmice lomili su po gradu besni zbog rezultata. Kad se OFK vratio u ligu, na prvom sledećem meču pobedili su Vardar sa 5:0, a Slobodan Santrač dao je svih pet komada.Dešavanja na „Terzićevom meču“ Džarovski nije zadržao u sećanju.

- Postoji jedna utakmica sa OFK koju je Vardar dobio i ostao u ligi, ali ne znam da li je baš ta o kojoj je Terzić pričao. Inače, najbolje je da se namešta preko štopera. Dovoljno je da dva puta zakasni kod izlaska u ofsajd ili dva puta da se loše postavi kod kornera, i to je dovoljno da padne jedan gol, pod uslovom da nemaš nekog Mutibarića na golu - nasmejao se Džarovski.

Ako si pravi... KAD SUDIJA SVIRA PENAL NA 18 METARAPosle dogovora sa štoperom, drugi najsigurniji način da se šteluje rezultat je uz pomoć sudija:- Jednom sam preko mog prijatelja sudije sređivao da Radnički iz Niša pobedi Velež i ostane u ligi. Desilo se tako da ovaj moj sudija iskoristi odmah prvu priliku da dune u pištaljku za penal protiv Veleža, iako je faul bio na 18 metara. Trči, sećam se, Veležov golman Enver Marić prema sudiji i viče da je faul bio van kaznenog prostora, a sudija mu kaže: „Ako si pravi, odbranićeš“. Odbranio je Marić, ali je penal ponovljen jer se kretao pre šuta (smeh).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track