BATE U KANALU: Partizanov rival nije dao gol ni na drugom uzastopnom meču
Foto: Printscreen

Bod protiv nejakog Gomela

BATE U KANALU: Partizanov rival nije dao gol ni na drugom uzastopnom meču

Fudbal -
Posle poraza od Dinama iz Minska, prvak Belorusije odigrao 0:0 na gostovanju totalnom autsajderu

Fudbaleri BATE Borisova napravili su još jedan kiks u prvenstvu uoči prvog duela sa Partizanom.

Posle poraza kod kuće od Dinama iz Minska (0:1), prvak Belorusije je odigrao 0:0 na gostovanju Gomelu.

BATE će ostati lider i posle 16. kola, ali Dinamo ima priliku da pobedom nad Šahtjorom iz Soligorska priđe prvoplasiranom na samo dva boda, a do pre nekoliko dana ekipa iz Borisova imala je "plus sedam".

BATE je sve vreme napadao Gomel, ali nije uspeo da postigne gol, pa je kući otišao sa samo jednim bodom. Gomel je na 12. mestu, od 14 članova lige, što dovoljno govori o njegovim kvalitetima.

To je druga uzastopna utakmica u kojoj su mirovale mreže rivala ekipe iz Borisova.

Trener Aleksandar Jermakovič je promenio čak petoricu igrača iz tima koji je počeo meč sa Dinamom iz Minska. Neke promene su bile iznuđene, kao što je izostanak crnogorskog internacionalca Nikolića zbog povrede, a neke igrače je ostavio na klupi nezadovoljan njihovim igrama. Obojica srpskih fudbalera Milunović i Mladenović odigrali su ceo meč, dok je poslednje pojačanje Aleksandar Hleb na terenu bio 64 minuta. Nekadašnji igrač Barselone, Arsenala i Štutgarta je prvi put od povratka u BATE zaigrao protiv Dinama, a sada je prvi put nastupio od početka.

Sastav BATE Borisova na današnjoj utakmici: Černik - Olaknovič, Poljakov, Milunović, Mladenović - Jablonski, Rijas (od 79. Karnicki), Hleb (od 64. Rodionov) - Gordejčuk, Signjevič, Volodko (od 59. Aleksijevič).

I dok Jermakovič može da bude zadovoljan brzinom opravka Staseviča, koji se vratio treninzima, ali danas nije igrao, nevolje mu zadaje to što se ispostavilo da povreda Nikolića u porazu od Dinama nije naivna. Bivši vezista Crvene zvezde povredio je ligamente skočnog zgloba i izvesno je da neće biti spreman za prvi meč sa Partizanom.

Treba dodati da nekadašnji napadač Crvene zvezde Aleksandar Jevtić neće potpisati ugovor sa BATE-om iako je nekoliko dana boravio u Borisovu.

Podsetimo, ni Partizan se nije proslavio na poslednjem meču pred okršaj sa Belorusima. Juče je izgubio od Vojvodine u Novom Sadu (2:3).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track