VOLI CRNO-BELE PRUGE: Direktorka Partizana ležala u pritvoru!
Foto: Saša P

Tatjana Rakas nova finansijska direktorka crno-belih

VOLI CRNO-BELE PRUGE: Direktorka Partizana ležala u pritvoru!

Fudbal -
Ozbiljne optužbe: Osoba osumnjičena za teška krivična dela iz oblasti privrednog kriminala vodiće računa o novcu šampiona Srbije

Partizan je za finansijsku direktorku imenovao Tatjanu Rakas, ženu kojoj se sudi za milionske pronevere u „Mobtelu“! Biografija Rakasove puna je kontroverzi, a čak je jedno vreme bila i u pritvoru.Nova direktorka crno-belih osumnjičena je da je državu oštetila za oko 60 miliona evra! Prema optužnici iz 17. septembra 2010, koja još nije stupila na snagu (?!), Rakasova se zajedno sa Bogoljubom i Sretenom Karićem, kao i sa još 12 optuženih, tereti za prebacivanje novca iz „Mobtela“ na privatne račune i račune povezane sa „BK grupom“.Kompletan proces traje već godinama jer je još davne 2006. godine Tatjana Rakas privedena zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja. Kako se navodilo u optužnici, Rakasova je kao stečajni upravnik „Mobtela“ davala saglasnost na ugovore o otkupu 78 stanova ispod tržišne vrednosti i time oštetila „Mobtel“ za više od 820 miliona dinara! Osumnjičena je i za zakup motornih vozila za preduzeće „Femili turs“ po višestruko većim cenama od tržišne, čime je „Mobtel“ oštetila za 300 miliona dinara! Zajedno sa Dušanom Ðorđevićem, teretila se da je sa računa „Mobtela“ na račun Akademije umetnosti „Braća Karić“ nezakonito prebacila četiri miliona dinara. Takođe, na teret joj se stavlja da je muzičarkama Danijeli i Danici Karić, kao i BK televiziji nezakonito pribavila 144 miliona dinara. I tako dalje...Kada se podvuče crta, dolazi se do velikog broja teških krivična dela iz oblasti privrednog kriminala. U Partizanu to nisu videli kao prepreku da angažuju Tatjanu na odgovornu funkciju. A zna se da će crno-belima uskoro na račun leći milioni zbog uspeha u Evropi.Sadašnja funkcionerka Partizana bila je izvršni direktor „Mobtela“ od 2002. do 2007. godine, u biografiji takođe ima i rad u preduzeću „Robne kuće Beograd“, gde je bila na poziciji finansijskog direktora. „Uspešne“ firme.

Humska ne vide ništa čudno VAZURA: IMA DOBRU BIOGRAFIJUGeneralni direktor Partizana Miloš Vazura ne vidi ništa sporno u angažovanju Rakasove na mesto finansijskog direktora kluba.Ko je doneo odluku da se Rakasova dovede u Partizan?- Na moj predlog je došla. Ima dobru biografiju, radila je u velikim firmama. Reč je takođe o velikoj navijačici Partizana.Da li znate da je ona osumnjičena za milionske pronevere u „Mobtelu“?- Nema ništa od toga. Ona već godinama samo radi svoj posao, i to uspešno.Ali te firme u kojima je radila, „Mobtel“ i „Robne kuće Beograd“... Znamo kako su završile.- Ona je u „Robne kuće“ došla na kraju svega toga.Mislite da može da bude od pomoći Partizanu?- Zasad radi dobro. Ako se dokaže, ostaće za stalno i to je to. Partizan godinama nije imao finansijskog direktora i ova uprava je to promenila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track