PRIZNANJE: Nevenu Subotiću nagrada za humanitarni rad
Foto: Dado Djilas

Nemci odali počast Srbinu

PRIZNANJE: Nevenu Subotiću nagrada za humanitarni rad

Fudbal -
Humanitarni fond je najvažniji deo mog života. Kad vodiš fondaciju, važno je da obiđeš i upoznaš ljude kojima pomažeš, kaže Neven

Neven Subotić je produžio ugovor sa Borusijom iz Dortmunda, a u roku od 24 sata dobio je i prestižnu nagradu u Nemačkoj. Priznanje se odnosi na njegov humanitarni rad, tačnije angažman s Fondacijom „Neven Subotić“.Nagrada srpskom fudbaleru stigla je od Sport Bilda.- Veoma sam počastvovan što sam dobio ovu prestižnu nagradu. To je veliko priznanje za rad moje fondacije. Inače, ova nagrada nije samo moja već kompletnog tima koji je podržao humanitarni rad u okviru fondacije, a to su partneri, zaposleni i volonteri. Zahvaljujem svima njima - istakao je Neven Subotić.Bivši srpski reprezentativac pomogao je brojnim porodicama u Etiopiji.- Pored Borusije, humanitarni fond je najvažniji deo mog života. Kad vodiš fondaciju, važno je da obiđeš i upoznaš ljude kojima pomažeš - izjavio je Neven.Subotić je nedavno u Etiopiji otvorio narodnu kuhinju, napravio nekoliko bunara, organizovao fudbalski turnir za lokalno stanovništvo i brojnim namirnicama pomogao ugrožene porodice.- Osećam potrebu da pomognem. Zato sam i osnovao fondaciju - zaključio je srpski fudbaler.(G. A.)

Rođeni BanjalučaninPOMAGAO I LJUDIMA IZ REPUBLIKE SRPSKENeven Subotić ima 27 godina, rođen je u Banjaluci. Mladost je proveo u Americi, a tokom juniorskih i kadetskih dana igrao je za američku reprezentaciju. Povratkom u Evropu i potpisivanjem ugovora za Majnc, odlučio je da igra za reprezentaciju Srbije. „Orao“ je bio do 2013. godine, a za taj period odigrao je 36 utakmica za naš nacionalni tim. U Borusiji je od 2008. godine.Inače, pomagao je i ljudima iz Republike Srpske, ali o tome ne voli da priča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track