BLOG UŽIVO: Murinjo spremio novu bombu, daje 55 miliona evra za Francuza
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Murinjo spremio novu bombu, daje 55 miliona evra za Francuza

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:40 - Ljorente iz Juventusa u SeviljuFernando Ljorente definitivno je stavio tačku na epizodu u Juventusu i karijeru će nastaviti u Sevilji, javlja madridska Marka. Dva kluba postigla su usmeni dogovor kasno popodne, a nekadašnji napadač Atletik Bilbaoa će u narednih nekoliko dana, verovatno do kraja nedelje, stići u Andaluziju kako bi prošao medicinske preglede i potpisao ugovor sa novim poslodavcima. Sevilja će Ljorentea dovesti na jednogodišnju pozajmicu.

22:16 - Bivši igrač Radničkog u NBA ligiIz Srbije, preko Turske, Izraela i Rusije, do NBA lige. Nekadašnji igrač kragujevačkog Radničkog Teriko Vajt dogovorio je saradnju sa Finiks Sansima, pišu američki mediji.

21:52 - Srpskim kajakašima četiri finala na SPKajakaške posade Srbije izborile su plasman u četiri A finala u olimpijskim disciplinama i tri B finala, prvog takmičarskog dana prvenstva sveta u Milanu. Ubedljivom trkom na 200 metara u polufinalu dvosed u sastavu Nebojša Grujić - Marko Novaković obezbedio je plasman u finale šampionata u kojem će braniti titulu osvojenu prošle godine u Moskvi, a pobedom u svojoj polufinalnoj trci mesto u A finalu obezbedili su i Marko Tomićević i Milenko Zorić u dvosedu na 1.000 metara. Mesto u finalu obezbedile su i Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek u dvosedu na 500 metara, pošto su u svojoj polufinalnoj trci zauzele drugo mesto, dok se Dejan Pajić plasirao u A finale kajaka jednoseda 1.000 metara kao trećeplasirani. U B finalu će veslati Strahinja Mladežić (kanu), Krasimira Stojčeva i Nikolina Mijušković (kanu dvoklek 200 metara) i Kristina Bedeč (jednosed, 500 metara).

21:20 - Matić: Čelsi će se sigurno boriti za tituluFudbaler Čelsija Nemanja Matić rekao je da je raniji start šampionata u mnogome uticao na loše partije aktuelnog šampiona, ali da će tim sigurno doći do prepoznatljive igre i borbe za titulu. Ove godine prvenstvo je počelo 10 dana ranije, kako bi selektor fudbalske reprezetnacije Engleske Roj Hodžson imao vremena da pripremi ekipu za šampionat Evrope, koji startuje u junu naredne godine."Tih deset dana možda predstavlja problem, ali to onda važi za sve ekipe, ne samo za nas. To je fudbal i moramo da se nosimo sa tim. Na treninzima su međutim, svi veoma gladni pobeda i svako želi da osvoji titulu, a mi znamo šta moramo učiniti da bi došli do nje. Idemo korak po korak, siguran sam da ćemo se poboljšati i da će se Čelsi sigurno boriti za titulu", rekao je Matić za "Ivning Standard".Šampion Engleske ove sezone osvojio je samo jedan bod, pošto je u prvom kolu remizirao sa Svonsijem (2:2), dok je u drugom poražen od Mančester sitija sa 3:0.

20:54 - Bolt: U dobroj sam formi, spreman samSvetski rekorder na 100 i 200 metara, atletičar sa Jamajke Jusein Bolt poručio je danas da je u dobroj formi i da je spreman za predstojeće Svetsko prvenstvo u Pekingu. Svetsko atletsko prvenstvo počinje u subotu u Pekingu, a Bolt se posle sedam godina vraća na stadion "Pričje gnezdo" gde je na Olimpijskim igrama osvojio zlatne medalje u trakama na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100 metara. Posle spektakularih Igara u Pekingu gde je postavio nove svetske rekorde, Bolt je sakupio još osam titula šampiona sveta i tri olimpijska zlata u Londonu 2012. godine. Vremena se, međutim, menjaju i sada je glavno pitanje koja je razlika između Bolta 2008. i Bolta 2015. godine. "Ja sam u sportu dugo i video sam mnogo toga. Mogu da kažem da sam se promenio, drugačiji sam", rekao je Bolt. Predstojeći šampionat sveta će biti najveći izazov u Boltovoj karijeri do sada. Jamajčanin trenutno ima tek sedmo vreme na svetu na 100 metara, najbolji rezultat mu je 9,87 sekundi, dok je na 200 metara tek na 19. mestu s rezultatom od 20,13 sekundi. Ove godine je imao problema s povredama, tako da se gotovo nije ni takmičio, odnosno imao je samo po tri trke na 100 i 200 metara. Postoji velika opasnost da se Boltova vladavina u sprintu okonča u Pekingu, a najveći rival će mu biti Amerikanac Džastin Getlin, olimpijski šampion iz Atine. "Osećam se dobro. Voleo bih da sam imao više trka, ali dobro sam trenirao. Trener je srećan i za mene je dobro što to vidim. U Londonu (na mitingu Dijamantske lige) sam imao dve dobre trke, i iako se nisam mnogo takmičio od tada za mene je bilo važno da dobro treniram", rekao je Bolt. "Nisam neko vreme trčao na 200 metara, ali trke na 100 mi ulivaju samopouzdanje. Stvari će doći na svoje mesto na takmičenju, nisam zabrinut", dodao je on. Bolt sutra puni 29 godina, a danas je priznao da ništa nije planirao za rođendan, jer želi rano u krevet kako bi se spremio za kvalifikacije na 100 metara u subotu. "Siguran sam da će mi neko doneti tortu", naveo je Bolt. Za sve kritičare i one koju sumnjaju, Bolt na kraju ima jasnu poruku: "U dobroj sam formi, trčim dobro, sve počinje da se uklapa, spreman sam za takmičenje". Kalifikacije na 100 metara su na programu u subotu, dok je finale dan kasnije.

20:17 - Botas: Spekulacije o prelasku u Ferari nisu bile pošteneVozač Vilijamsa Valteri Botas rekao je danas da su spekulacije oko njegovog prelaska u Ferari bile nepotrebne i nepoštene. Prethodnih meseci mediji su spekulisali da će Botas karijeru u Formuli 1 nastaviti u ekipi Ferarija, kao zamena za Kimija Raikonena, ali je italijanski tim sa svetskim šampionom iz 2007. godine juče produžio ugovor na godinu dana. "Glasine su bile zbunjujuće. Sve to bilo je nepotrebno jer većina stvari nisu bile istinite. To nije dobro ni za mene ni za odnose u mojoj ekipi", rekao je Botas, preneli su britanski mediji. "Takve glasine nisu poštene prema nama. Takođe, nisu fer ni prema Kimiju ni Ferariju. Sada je lakše, svi manje-više znaju šta se dešava", dodao je on. Botas je negirao da je razgovarao sa čelnicima Ferarija i dodao da novi ugovor za Raikonena njega ništa ne menja."Mediji kažu da sam u nekom trenutku imao predugovor, a da sam zatim i potpisao ugovor sa Ferarijem. To nije istina. Ali, sada su doneli odluku i svima je jasno kakva je situacija. To kod mene ništa ne menja", rekao je Botas.

19:44 - Blan: Nisam siguran ima li mesta za MotuTrener Pari Sen Žermena Loran Blan priznao je da ne zna da li će biti mesta u timu za igrača sredine terena Tijaga Motu. Ranije je objavljeno da je italijanskom reprezentativcu, rođenom u Brazilu, ponuđen novi ugovor sa poboljšanim uslovima, ali on navodno još nije siguran da li će karijeru nastaviti u redovima prvaka Francuske."Situacija sa Motom još nije rešena, očekujem da se to dogodi do 1. septembra. On je davao neke izjave medijima, ne znam njegove planove, ali nadam se da će ostati", rekao je Blan, a prenosi pariski list Figaro. Tridesetdvogodišnji Mota ranije je igrao za Barselonu, Atletiko Madrid, Djenovu i Inter, a u reprezentaciji Italije upisao je 23 nastupa, uz jedan postignuti gol. Pari Sen Žermen je uspešno krenuo u odbranu titule i nakon dva kola vodeći je na tabeli prvenstva Francuske s maksimalnim učinkom.

19:19 - Zimonjić i Matkovski u četvrtfinalu turnira u SinsinatijuTeniser Srbije Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Poljak Marcin Matkovski plasirali su se danas u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju, pošto su pobedili južnoafričko-američki dubl Rejvena Klasena i Radživa Rama sa 2:0 u setovima (7:6, 6:4). Šesti nosioci Zimonjić i Matkovski su pobedili za sat i 22 minuta. Oni su prvi set dobili u taj-brejku sa 7:4, a u devetom gemu drugog seta napravili su brejk kojim su obezbedili plasman u četvrtfinale. Zimonjić i Matkovski će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela brazilsko-austrijskog para Bruna Soareša i Aleksandera Peje i trećih nosilaca, holandsko-rumunske kombinacije Žana Žilijena Rojera i Horije Tekaua.

19:09 - Starović i Benedek Ružičić u finalu Svetskog prvenstva u MilanuReprezentativke Srbije u kajaku Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić plasirale su se danas u finale discipline K2 - 500 metara na Svetskom prvenstvu u Milanu. Srpske kajakašice su učestvovale u drugoj polufinalnoj trci i zauzele drugo mesto rezultatom minut, 39 sekundi, 827. One su kroz cilj prošle sa 0,386 sekundi zaostatka za pobednicama, nemačkim kajakašicama Franziskom Veber i Tinom Dice. Disciplina K2 - 500 metara je olimpijska disciplina.

18:54 - Porodica Stenkemp protiv puštanja Pistorijusa na sloboduPorodica Rive Stenkemp, koju je južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorius ubio u svojoj kući 2013, pozdravila je odluku vlasti da blokira njegovo uslovno puštanje na slobodu, koje je bilo najavljeno za petak. "Ovo je najbolji dan koji je mogao da dođe za Rivu", rekla je majka nesrećne devojke, Džun Stenkemp, a prenosi agencija AFP. Pistorijus je od oktobra služio petogodišnu zatvorsku kaznu zbog ubistva iz nehata Rive Stenkemp u svojoj kući u Pretorji februara 2013. On je nakon deset meseci iza rešetaka trebalo u petak da bude pušten na uslovnu slobodu, što je predviđeno krivičnim zakonikom Južne Afrike, ali je ministar pravde Mihael Madsuta blokirao tu odluku. On je u sredu rekao da je odluka odbora za uslovno puštanje na slobodu iz juna bila "preuranjena" i da je sada suspendovana do daljnjeg. Inače, javno tužilaštvo Južne Afrike uložilo je žalbu na presudu za ubistvo iz nehata, tražeći da se ona preinači u ubistvo s predumišljajem. Sud će o toj žalbi odlučivati u novembru i u slučaju da je usvoji, Pistorijus bi dobio minimum 15 godina zatvora.

18:39 - Jovetić: Imao sam problema sa PelegrinijemCrnogorski napadač Stevan Jovetić stigao je ovog leta u Inter na pozajmicu iz Mančester sitija sa namerom da "oživi" svoju karijeru. Pozajmica će trajati 18 meseci, a onda će Inter imati pravo da otkupi napadača. Jovetić je proveo dve godine pod palicom Manuela Pelegrinija, gde je vrlo retko igrao, kako zbog povreda, tako i zbog neslaganja sa stručnjakom iz Čilea."Imao sam problema od početka. Pelegrini me je izvodio iz igre čak i kada sam dobro igrao. Dao sam ipak sve od sebe, a jako me je povredilo kada sam izostavljen sa spiska za Ligu Šampiona", rekao je italijanskim medijima Stevan Jovetić.Jovetić će u Interu nositi broj 10 pošto je Mateo Kovačić, koji je nosio taj broj, u sredu i definitivno napustio "Meacu" i tako oslobodio omiljeni broj većine igrača."Mislim da možemo da se plasiramo među tri najbolja tima u Seriji A. U italijanskoj ligi ima mnogo dobrih ekipa, ali mi imamo jak tim", dodao je Jovetić.

18:22 - Krajinović razbio Krepaldija "sa nulom"Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se danas u treće kolo, odnosno u četvrtfinale turnira u Italiji, posle impresivne partije u duelu sa domaćim predstavnikom Erikom Krepaldijem. Krajinović, 171 mesto bolje plasiran od današnjeg rivala (Filip je 120. na ATP listi, a Krepaldi 291), deklasirao je Italijana za 45 minuta ne prepustivši mu ni gem! Krajinović je na ovom turniru postavljen za trećeg nosioca, a u narednoj rundi takmičenja sastaće se sa boljim iz duela Italijana Matea Trevisana i Hrvata Antonija Veića.

18:07 - Gatuzo preuzeo niželigaša PizuBivši italijanski reprezentativac Djenaro Gatuzo preuzeo je ekipu niželigaša Pize, objavljeno je na sajtu tog kluba. Tridesetsedmogodišnji Gatuzo, svojevremeno istaknuti prvotimac Milana i član nacionalnog tima koji je 2006. osvojio titulu prvaka sveta, zvanično će biti predstavljen u petak. Trenerskim poslom Gatuzo je počeo da se bavi 2013. u švajcarskom Sionu, gde je i završio igračku karijeru, a potom je vodio ekipe Palerma i grčkog OFI-ja. Za reprezentaciju Italije odigrao je 73 utakmice i postigao jedan gol.

17:43 - Pantić u EibaruFudbaler Viljareala Aleksandar Pantić i ovu sezonu igraće kao pozajmljen igrač, sada u Eibaru. Trener "žute podmornice" Marselinjo ne računa ozbiljno na srpskog internacionalca. Pominjalo se da će Pantić u Rajo Valjekano, ali je na kraju Pantić završio u Eibaru, u kome je prošle sezone igrao Dejan Lekić. Pantić je pre godinu i po dana prešao iz Crvene zvezde u Viljareal, odigrao je devet mečeva za taj klub, a onda je prošlog leta pozajmljen Kordobi sa kojom nije uspeo da sačuva prvoligaški status.

17:25 - Lalatović: Šampionu se ne pretiTrener fudbalera Borca Nenad Lalatović rekao je danas da je Partizan favorit u predstojećem meču Super lige Srbije, ali i istakao da se njegova ekipa neće unapred predati. "Partizanu pripada uloga favorita, šampionu se ne preti. To ne znači da ćemo na teren izaći sa belom zastavom, jer smo i mi u dosadašnjem toku prvenstva pokazali da posedujemo kvalitet", rekao je Lalatović. Borac u subotu dočekuje Partizan u utakmici sedmog kola Super lige Srbije. Ekipa iz Čačka je trenutno četvrta na tabeli sa 10 bodova, dok je Partizan šesti sa bodom manje, ali i utakmicom manje. "U mečevima sa Radnikom i Mladosti smo ostali bez nekoliko bodova posle sumnjivo dosuđenih penala, ali moramo biti zadovoljni dosadašnjim rezultatima. U Lučanima smo prekinuli seriju od dva poraza i bilo bi jako bitno da i u subotu ostanemo neporaženi. Naspram sebe ćemo imati kvalitetnog protivnika sa kojim možemo ravnopravno igrati jedino ako pružimo više od realnih mogućnosti, dodao je Lalatović. Trener čačanske ekipe je naveo da je Partizan "mamac za publiku", ali i istakao da je njegova ekipa "dosadašnjim igrama ispisala najlepšu pozivnicu za navijače". "Znam da će Partizan imati veliku podršku, ali s pravom očekujem da i navijači Borca budu uz svoj tim kao i do sada. Očekujem divan fudbalski ambijent, ispunjene tribine, ali i veliku borbu na terenu, pa ko bude bolji neka se raduje", rekao je Lalatović.

17:11 - Murinjo spremio novu bombu, daje 55 miliona evra za FrancuzaOteo je Pedra "ispred nosa" Mančester junajtedu, a sada menadžer Čelsija Žoze Murinjo sprema još jednu transfer bombu. "Plavci" su na adresu Monaka poslali ponudu od 39 miliona funti, odnosno oko 55 miliona evra za supertalentovanog 19-godišnjeg napadača Antonija Marsijala, tvrdi španski "As". Jedan od Čelsijevih direktora boravio je sinoć u Valensiji, gde je Monako igrao meč plej-ofa za Ligu šampiona, kako bi se sreo sa čelnicima francuskog kluba i izneo im ponudu. Marsijal je u Monako došao 2013. godine iz Liona za samo pet miliona evra. Prošle sezone se ustalio u prvom timu kluba iz kneževine.

16:44 - Protić stigao u Pazar na pozajmicu, otišao StrakFudbalski klub Novi Pazar angažovao je do kraja polusezone levog beka Radoša Protića, dok je ekipu napustio brazilski napadač Adrijano Guera Strak, rečeno je danas Radiju sto plus u tom superligašu."Protić je stigao iz Sarajeva kao pozajmljen igrač, dok smo saradnju sa Strakom raskinuli", rekao je generalni sekterar Pazara Redžep Korać. Protić (28) je bio član Novog Pazara u sezoni 2013/14, kada je odigrao 23 utakmice u Super ligi i jednu u Kupu Srbije. On je prošle sezone nosio dres Sarajeva na 10 utakmica, a na startu ovogodišnje Premijer Lige Bosne i Hercegovine nije dobio šansu kod trenera Dženana Uščuplića. Ovaj levi bek je ranije igrao za ukrajinsku Oleksandriju, Jagodinu, Mačvu, Leotar, Teleoptik i Rad. S druge strane, 23-godišnji Strak je otišao zbog nezadovoljstva statusom, pa je klub prekinuo nedavno ozvaničenu trogodišnju saradnju s tim napadačem. Brazilac je u Super ligi Srbije odigrao ukupno devet minuta, u pobedi Novog Pazara nad Partizanom (3:2) u trećem kolu.

16:29 - Benfika: Đuričić može da ide za četiri milionaSrpski fudbaler Filip Djuričić napustiće Benfiku ovog leta za samo četiri miliona evra, tvrdi portugalski list O Žogo. Kako se navodi, trener Rui Vitorija označio je Djuričića kao višak i spreman je da ga se odrekne za upola manju sumu nego kada je 2013. godine za osam miliona evra došao iz Herenvena u Benfiku. Đuričić ne bi trebalo previše da brine oko nastavka karijere jer se u redu za njegov potpis nalaze klubovi iz Premijer lige Njukasl, Svonsi, Votford i Bornmaut, ali i italijanski Milan. Dvadesettrogodišnji vezista je prošlu polusezonu igrao na Ostrvu za Sautempton, ali nije uspeo da se upiše u strelce na devet mečeva. Djuričić je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, kratko je bio u podmlatku Olimpijakosa, a potom je nastupao za Radnički iz Obrenovca i nemački Majnc. Za reprezentaciju Srbije zabeležio je 22 utakmice i četiri gola.

16:18 - Otamendi: Želim da pomognem Sitiju da osvaja trofejeNovi fudbaler Mančester sitija Nikolas Otamendi izjavio je danas da je došao u klub kako bi mu pomogao da osvoji trofeje. Dosadašnji fudbaler Valensije Otamendi potpisao je petogodišnji ugovor sa Mančester sitijem, a britanski mediji preneli su da je transfer vredan 33 miliona funti. On je treće veliko pojačanje Sitija u letnjem prelaznom roku, posle Rahima Sterlinga i Fabijana Delfa. "Došao sam da dam najbolje od sebe, da se borim u svakoj utakmici i guram Siti najviše što mogu. Nadam se da ćemo osvojiti mnogo trofeja. To je najvažnije. Biti u klubu koji spolja izgleda divno je san", rekao je Otamendi za sajt Sitija. Otamendi, koji je sa Argentinom prošlog leta stigao do finala Svetskog prvenstva u Brazilu, u Sitiju će igrati sa sunarodnicima Serhijom Aguerom, Martinom Demikelisom i Pablom Zabaletom. Otamendi će u Sitiju nositi dres sa brojem 30. Trener Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je da je Otamendi "bez sumnje bio najbolji defanzivac u španskom prvenstvu prošle sezone". "Zadovoljan sam što smo doveli igrača takvog kvaliteta. On je istaknuti fudbaler jedne od najboljih svetskih reprezentacija i ne sumnjam da će se uklopiti u ekipu. Nikolas ima sve kvalitete da uspe u Premijer ligi - jak je, dobar u duelima i ima dobru tehniku. Siguran sam da će biti još jedan Argentinac u čijim nastupima će uživati naši navijači", rekao je Pelegrini.

15:56 - Bunić prešao u MZTSrpski košarkaš Duško Bunić karijeru će nastaviti u MZT-u, saopštio je danas klub iz Skoplja. On će u MZT preći iz Igokee za koju je prošle sezone u proseku na utakmicama ABA lige postizao 10,2 poena i 5,5 skokova. Bucnić ima 25 godina, viskok je 207 centimetara i igra na poziciji centra. Tokom karijere nastupao je za Spartak iz Subotice, Novi Sad, Tamiš, Vojvodinu i Budućnost.

15:34 - Anri: Pedro će biti pravo pojačanje za ČelsiLegendardni francuski fudbaler Tijeri Anri rekao je da ne sumnja da će negov nekadašnji saigrač iz Barselone Pedro biti pravo pojačanje za Čelsi. "Pedro je vanserijski igrač i veliki profesionalac. On je bočni napadač i fudbaler koji bi svaki trener poželeo. Zna se da će na svakoj utakmici davati 100 odsto svojih mogućnosti kako bi klub beležio uspehe", rekao je Anri. Bivši fudbaler Arsenala je izjavio da Pedro neće imati problem da se adaptira na stil fudbala u Premijer ligi. "On ne mora da se privikava jer sve razume. Verujem da će biti uspešan u Čelsiju, ali dosta toga će zavisiti od rezultata. Definitivno lepo je bilo igrati sa njim. Pedro je sve osvojio što se može osvojiti", zaključio je Anri. Anri je u Barseloni igrao od 2007. do 2010. godine i sa Etoom i Mesijem činio je ubitačan tandem za protivniče odbrane, dok je Pedro u to vreme tek ulazio u prvi tim. 15:15 - Alaba: Riberi je ključna figura u igri BajernaFudbaler Bajerna iz Minhena Dadvid Alaba rekao je da je Frank Riberi i dalje ključna figura u ekipi šampiona Nemačke. Riberi se poslednje dve sezone muči s povredama, tako da je pravo pitanje da li će ponovo moći da zaigra kao pre dve godine kada je bio među tri kandidata za Zlatnu loptu. "Riberi je mentalno veoma jak. Nisam previše zabrinut za njega. On želi da se što pre vrati na teren i naporno radi da bi to postigao. Bajernu i dalje treba Riberi. Frank ponovo može da bude veoma važan za nas", rekao je Alaba. Alabu su mediji povezivali sa Real Madridom, ali on je još jednom istakao da ne razmišlja o odlasku iz Minhena.15:00 - Pedro za 30 miliona evra u ČelsijuDosadašnji fudbaler Barselone Pedro potpisao je ugovor sa Čelsijem, potvrdila su oba kluba. "Veoma sam srećan što sam ovde. Uzbuđen sam i jedva čekam da počnem svoju avanturu u Čelsiju. Ovde sam da osvajam titule. Hvala klubu koji mi je dao prilku da obučem plavi dres", rekao je Pedro. Na sajtu Barselone je objavljeno da je transfer Pedra u Čelsi vredan 30 miliona evra, od čega tri miliona zavisi od njegovih igara. Ni Barselona ni Čelsi nisu objavili na koliko je potpisan ugovor. Šampion Španije se zahvalio Pedru na njegovom profesionalizmu i posvećenosti klubu i poželeo mu sve najbolje u budućnosti. Pedro, rođen na Tenerifama, u Barseloni je bio od 2004. godine kada se prodružio omladinskoj školi, a za prvi tim je debitovao u januaru 2008. godine. On je postao prvi fudbaler koji je postigao gol u Primeri, Kupu kralja, Ligi šampiona, evropskom i španskom Superkupu, kao i na klupskom Svetskom prvenstvu.

14:45 - Gošić: Očekujem pobedu protiv RadaTrener fudbalera Jagodine Miljojko Gošić izjavio je da veruje da njegov tim može da ostvari povoljan rezultata u 7. kolu Superlige protiv Rada na Banjici. "Imamo pravo da gajimo ambicije i idemo na sva tri boda, ali bili bismo zadovoljni i da utakmicu ne izgubimo. Mislim da možemo da odigramo bez grča. Imamo i mi prava na svoje adute. Utakmica u Subotici je dokazla da možemo da igramo dobro", rekao je Gošić. On se nada da će ekipa na Banjici biti bolja i čvršća u odnosu na meč protiv Spartaka u Subotici, koji je završen nerešeno (0:0). "Taj rezultat nam je potreban da bismo sledeće utakmice dočekali sa još većim optimizmom. Imali smo pauzu u prvenstvu zbog obaveza Vojvodina u Evropi i iskoristili smo je za pojačan rad", rekao je Gošić. Trener Jagodina ocenio je da Rad ima dobro ukomponovan tim, sa dosta iskusnih igrača. "Rad se afirmisao i dokazao, stabilan je superligaš koji igra tako da može da napravi velike preokrete, što govori da ekipa ima puno samopuzdanja. Tim su koji može kod kuće da gubi sa 2:0 i na kraju pobedi sa 4:2. To dosta govori o njima", rekao je Gošić. 14:22 - Odbojkaši Srbije na drugom mestu CEV listeMuška odbojkaška reprezentacija Srbije napredovala je za jednu poziciju i nalazi se na drugom mestu na najnovijoj rang listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV). Reprezentacija Srbije je na drugom mestu sa 328 bodova, dok je na prvom mestu Rusija sa 334 boda, saopštio je Odbojkaški savez Srbije. Bugarska je četvrta sa 316 bodova, Italija je pala za čak tri mesta i nalazi se na petoj poziciji (312). Od šestog do desetog mesta su: Nemačka (304), Francuska (284), Finska (272), Slovačka (270) i Belgija (256). CEV rang lista će biti ponovo ažurirana posle Evropskog prvenstva, koje će biti od 9. do 18. oktobra u Bugarskoj i Italiji.14:01 - Američka teniserka Kik obolela od melanomaMlada američka teniserka Eli Kik potvrdila je da joj je dijagnostikovan redak oblik raka kože. Dvadesetogodišnja Amerkanka, koja je u karijeri bila najbolje rangirana na 136. mestu na WTA listi prošle godine, već mesec dana je odsutna sa tura zbog povrede kolena. Kako je američka teniserka naglasila na Tviteru, "melanom je, na sreću, otkrivena u ranoj fazi, pa može da se spreči njeno dalje širenje". Kik je u karijeri najveći uspeh ostvarila osvajanjem ITF titule u Šarlotsvilu ove godine.

13:40 - Srbija i Republika Irska obeležavaju 120 godina ragbija 13Ragbi 13 reprezentacija Srbije ugostiće u Beogradu seleciju Republike Irske i utakmicom dve ekipe obeležiti 120 godina nastanka ovog sporta. Čelnici Ragbi 13 federacije Srbije (R13FS) potvrdili su da će se utakmica igrati 29. avgusta na stadionu Nastavnog centra Makiš. Izabranici selektora Marka Jankovića posle prijateljskog meča sa Francuskom u maju imaće priliku da odmere snage sa jednom od najboljih evropskih i svetskih reprezentacija. "Pripremamo se za završetak učešća u Evropskom šampionatu B, ali imali smo obavezu da domaćoj publici priuštimo još jedan spektakl. Irska je veoma kvalitetan protivnik koji se na evropskoj rang listi nalazi odmah iza neprikosnovenih Engleza i Francuza. Očekujemo da će publika ponovo doći u velikom broju da vidi kako ćemo se snaći protiv ekipe takvog renomea", rekao je Janković.13:23 - Terzić: Nadam se ulasku u finaleSrpska atletičarka Amela Terzić izjavila je da će na Svetskom prvenstvu u Pekingu pokušati da istrči lični rekord i plasira se u finale trke na 1.500 metara. "Cilj na Svetskom prvenstvu mi je da istrčim blizu svog ličnog rekorda, a pošto mi je prva trka u prepodnevnim satima moraću više da se potrudim. Nadam se da cu se dobro snaći i da ću uspeti da uđem u finale svoje discipline na 1.500 metara", rekla je Terzićeva. Ona je normu za predstojeće SP, ali i Olimpijske igre u Riju 2016. godine ostvarila na prvenstvu Evrope u Talinu kada je postavila novi nacionalni rekord na 1.500 sa rezultatom 4:04,78 minuta. "Dosta sam truda uložila kako bi ispunila normu za Peking. Zajedno sa svojim timom dugo smo i naporno trenirali da bismo došli do cilja. Na kraju sam uspela da ostvarim normu, na Evropskom prvenstvu za mlađe seniorke u Talinu", rekla je 22-godišnja atletičarka. Terzićeva će nastupiti prvog dana SP u Pekingu. Kvalifikacije na 1.500 metara na programu su u subotu, 22. avgusta, u 5.15 sati po srednjeevropskom vremenu, dok je finale ove discipline tri dana kasnije od 14.35.13:10 - Katanija izbačena u treću ligu zbog nameštanja mečevaKatanija je izbačena u treću ligu zbog nameštanja mečeva prošle sezone, odlučio je Sportski sud Fudbalske federacije Italije. Katanija je kažnjena i oduzimanjem 12 bodova, a iz Serije B u D ligu izbačeni su i Teramo i Savona. Predsednik Katanije Antonino Pulvirenti priznao je pre nekoliko meseci da je prošle sezone nameštao mečeve u Seriji B.12:50 - Abrines propušta Evrobasket zbog povredeKošarkaš Barselone Aleks Abrines neće igrati za reprezentaciju Španije na ovogodišnjem prvenstvu Evrope zbog povrede stopala. Kako je saopštila košarkaška federecija Španije, mladi bek nije uspeo da izleči povredu i neće biti spreman za šampionat, koji počinje 5. septembra. Abrines je prošle sezone u Evroligi prosečno beležio 7,6 poena, 1,3 asistencije i 1,5 skokova. Selektor Serđo Skariolo dobio je dodatan problem pošto su prethodno iz raznih razloga poziv otkazali Mark Gasol, Riki Rubio, Hose Kalderon i Huan Karlos Navaro. Španija će na EP igrati u grupi B u Berlinu sa selekcijama Srbije, Italije, Nemačke, Turske i Islanda.12:20 - Stepanenko otpušten iz bolniceFudbaler Šahtjora iz Donjecka Taras Stepanenko otpušten je iz bolnice dan pošto je u meču plej ofa za Ligu šampiona protiv Rapida zadobio povredu glave. Šahtjor je saopštio da je Stepanenko izbegao ozbiljnu povredu glave, ali nije precizirao da li će biti spreman za revaš u Lavovu u utorak. Stepaneko i igrač Rapida Srđan Grahovac sudarili su se glavama u vazdušnom duelu u borbi za loptu nešto pre završetka prvog poluvremena. Ukrajinac je iznet sa terena na nosilima, dok je Grahovac nastavio meč sa bandažiranom glavom. Šahtjor je pobedio Rapid minimalnim rezultatom 1:0 i nalazi se na korak od šeste uzastopne sezone u LŠ.11:45 - Otamendi potpisao petogodišnji ugovor sa SitijemDoskorašnji fudbaler Valensije Argentinac Nikolas Otamendi karijeru će nastaviti u Mančester sitiju, saopštio je danas engleski premijerligaš. Otamendi je sa Sitijem potpisao petogodišnji ugovor i u novom klubu nosiće dres sa brojem 30. "Došao sam ovde da pružim sve od sebe, borim se iz utakmice u utakmicu i pomognem Sitiju da dostigne najbolje rezultate. Nadam se da ćemo osvojiti nekoliko trofeja", rekao je 27-godišnji defanzivac. Pre njega, "građani" su doveli Rahima Sterlinga i Fabijana Delfa. Otamendi je od 2014. godine član Valensije, a igrao je još za Atletiko Mineiro, Porto i Velez Sarsfild.11:19 - Prokop: Nemačka bez mesta u Savetu IAAF zbog antidopingaPredsednik Atletske federacije Nemačke (DLV) Klemens Prokop indirektno je optužio Međunarodnu atletsku federaciju (IAAF) da je izvršila pritisak da ta zemlja izgubi mesto u Savetu IAAF, zbog beskompromisnog stava protiv dopinga. Prokop je naglasio da je Nemačka morala da plati cenu zbog otkrića o rasprostranjenosti dopinga u atletici, koja je objavila nemačka ARD televizija. Nemačka tako posle 20 godina neće imati predstavnika u Savetu IAAF. Prokop je naglasio da je razočaran jer DLV, najbrojnija atletska federacja sa preko 850.000 članova iz 7.700 klubova nije dobila odgovarajući broj glasova u izborima za Savet IAAF, obavljenim u sredu, istog dana kada je Britanac Sebastijan Kou izabran za novog predsednika.11:00 - Garsija: Roma osvaja tituluTrener Rome Rudi Garsija rekao je da veruje da njegov tim može da napravi korak više u odnosu na prošlu sezonu i osvoji prvu titulu Serije A posle 15 godina. Roma je prošle sezone dobar deo prvenstva bila u trci za šampionsku titulu, ali je kasnije posustala i Juventus je na kraju ubedljivo došao do četvrtog uzastopnog trofeja Serije A. "Verujem da ćemo srušiti naš rekord po broju uzastopnih pobeda, a to je 10. Imamo visoke ambicije, sezona će biti duga, ali mi smo dosta jači nego prošle godine. Pored Juventusa postoji još pretendenata za titulu, Milan se vratio, a ljudi su olako otpisali Napoli i Fiorentinu", rekao je Garsija. Rimljani utakmicom protiv Verone u gostima otvaraju novu sezonu, koja počinje u subotu od 18 sati.10:45 - Bufon: Roma, Milan i Napoli su nam glavni kandidati za tituluKapiten Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je da će Roma, Milan i Napoli biti glavni kandidati njegovom timu u borbi za titulu prvaka u Seriji A. "Gledajući tržište, Roma je tim koji se najviše pojačao ovog leta. Mislim da će i Milan, pod vođstvom novog trenera Siniše Mihajlovića, imati dobru sezonu, posebno jer nema obaveze u Evropi. Iznenađenje može da napravi Napoli, čiji navijači i fudbaleri imaju šta da nauče od Mauricija Sarija", rekao je Bufon. Juventus će petu godinu zaredom pokušati da osvoji Skudeto. Ipak, tim iz Torina neće imati lak posao, klub su napustili Andrea Pirlo, Karlos Tevez i Arturo Vidal, dok su kao pojačanja dovedeni Paulo Dijabala, Mario Mandžukić, Sami Kedira i Simone Zaza. Fudbaleri Juventusa u prvom kolu Serije u subotu dočekuju Udineze.10:28 - Bolt žali što se samo priča o dopingu uoči SPOlimpijski šampion i svetski rekorder u sprintu Jamajčanin Usein Bolt ocenio je da je tužna činjenica da se uoči starta prvenstva sveta samo priča o dopingu. Međunarodna atletska federacija (IAAF) poslednjih nedelja suočava sa sa doping skandalima, a najnoviji je slučaj 28 atletičara za koje je naknadnom analizom utvrđeno da su bili pozitivni na prvenstvima sveta 2005. i 2007. "Priče o dopingu zaista zauzimaju centralno mesto. Sve što slušam poslednjih par nedelja je doping, doping, doping. Većina pitanja koja se postavljaju tiču se dopinga, što smatram tužnim", rekao je Bolt. On je naglasio da borba protiv dopinga zavisi isključivo od sportista i njihove spremnosti da samo istrajnim radom dođu do vrhunskih rezultata. Prvenstvo sveta u Pekingu održava se od 22. do 30. avgusta.

10:05 - Runi najavio goloveCentarfor Mančester junajteda Vejn Runi izjavio je da veruje da će da uđe u golgetersku formu. Kapiten Junajteda je bez pogotka u prva tri meča, u kojima je Junajted ostvario pobede uz gol razliku 5:1. "Znam kada ne igram dobro, protiv Aston Vile sam bio ispod svog standarda, ali sam bio znatno bolji protiv Klub Briža. Mogao samo postići gol ili dva, ali to je fudbal. Imam iskustva s ovim, doći će golovi", rekao je Runi i dodao: "Početak je sezone, svi pišu kako ne postižem golove, ali smo odigrali tek tri utakmice. Imao sam jednu loštu utakmicu i svi samo o tome pričaju. Imao sam sličnih iskustava tokom karijere, ali nadam se da ću za vikend protiv Njukasla to promeniti. Moram se postavljati na pravo mesto i gol će doći".09:35 - Meč Jankovićeve u dublu prekinut gem pre krajaMeč drugog kola ženskog dubla WTA turnira premijer serije u Sinsinatiju između Jelene Janković i njene partnerke Jelene Vesnine i španskog para Anabel Medina Geriges/Aranča Para-Santonja prekinut je i pomeren za danas zbog kiše. Susret je prekinut gem pre kraja, pri vođstvu Srpkinje i Ruskinje sa 7:5, 5:4. Bolje iz ovog duela igraće protiv pobednica meča Krajiček/Zahlavova-Štricova - Delakva/Švedova. Jankovićeva je prethodno u singlu pobedila Amerikanku Medison Kiz sa 7:6 (7:4), 6:4 i plasirala se u osminu finala.09:20 - Pliškova protiv Jelene Janković u osmini finala SinsinatijaČehinja Karolina Pliškova biće protivnica srpskoj teniserki Jeleni Janković u osmini finala turnira u Sinsinatiju pošto je jutros savladala Timeu Baboš iz Mađarske sa 6:4, 7:5. Jankovićeva je, prethodno, plasman među 16 najboljih u Sinsinatiju izborila pobedom protiv Amerikanke Medison Kiz sa 7:6 (7-4), 6:4. Iznenađenje dana priredila je Francuskinja Karolin Garsija koja je savladala 4. favorita turnira, Petru Kvitovu iz Češke sa 7:5, 4:6, 6:2. U preostalim mečevima 2. kola postignuti su ovi rezultati: (1) Serena Vilijams (SAD) - Cvetana Pironkova (Bugarska) 7-5, 6-3 (3) Simona Halep (Rumunija) - Kristina Mladenović (Francuska) 7-5, 5-7, 6-4 Viktaorija Azarenka (Belorusija) - (5) Karolina Vozniacki (Danska) 6-0, 6-4 (7) Lusi Safarova (Češka) - Koko Vandevege (SAD) 6-4, 7-5 (14) Jelina Svitolina (Ukrajina) - Judžin Bušar (Kanada) 7-6 (8-6), 7-5 (15) Andrea Petković (Nemačka) - Kamila Đorđi (Italija) 5-7, 6-3, 6-3 Anastasja Pavljučenkova (Rusija) - Jaroslava Švedova (Kazahstan) 2-6, 6-3, 6-2 Ana Šmidlova (Slovačka) - Irina-Kamelija Begu (Rumunija) 6-1, 6-3 Sloun Stivens (SAD) - Mona Bartel (Nemačka) 3-6, 7-6 (7-1), 6-2 Varvara Lepčenko (SAD) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) 7-5, 6-4 Karin Knap (Italija) - Darija Gavrilova (Rusija) 6-4, 6-1 i Belinda Benčić (Švajcarska) - Flavija Peneta (Italija) 6-1, 6-4.09:01 - I Nadal u osmini finala SinsinatijaU poslednjem meču 2. kola turnira iz Masters serije 1000 u Sinsinatiju Španac Rafael Nadal savladao je jutros francuskog tenisera Žeremija Šarija sa 6:3, 6:4 i plasirao se u osminu finala gde će se sastati sa zemljakom Felisijanom Lopesom koji je prethodno pobedio Andreasa Sepija iz Italije sa 7:6 (8-6), 6:2. U preostalim mečevima 2. kola postignuti su ovi rezultati: (1) Novak Djoković (Srbija) - Benoa Per (Francuska)7-5, 6-2 (3) Endi Marej (Britanija) - Mardi Fiš (SAD) 6-4, 7-6 (7-1) (5) Stan Vavrinka (Švajcarska) - Borna Chorić (Hrvatska) 3-6, 7-6 (7-3), 6-3 (12) Rišar Gaske (Francuska) - Tanasi Kokinakis (Australija) 7-6 (7-5), 6-2 (13) David Gofan (Belgija) - Fernando Verdasko (Španija) 6-4, 7-6 (7-4) (15) Kevin Anderson (Južna Afrika) - Džek Sok (SAD) 6-3, 7-6 (9-7) Jerži Janovič (Poljska) - Džered Donaldson (SAD) 6-4, 7-6 (7-4) Tomi Robredo (Španija) - Sem Kveri (SAD) 6-1, 5-7, 6-3.08:35 - Vilijan ne može u "popunjeni" PSŽFudbaler Čelsija i brazilske reprezentacije Vilijan neće moći da pređe u Pari Sen Žermen zbog pravila u tamošnjoj Ligi 1. Čelsi je ponudio Vilijana PSŽ, ali ekipa Lorana Blana već ima popunjen broj igrača koji nisu iz EU. "Plavci" su ovom ponudom želeli da naprave mesta Špancu Pedru koji je u toku dana stigao iz Barselone. Murinjo je Vilijana ponudio i Bajernu iz Minhena.

08:20 - Jokanović: Ponosan sam kako smo igraliTrener Makabija iz Tel Aviva Slaviša Jokanović izjavio je da je ponosan na svoju ekipu posle meča sa Bazelom u prvom duelu plej-ofa za plasman u Ligu šampiona. Bazel i Makabi su igrali 2:2, a revanš je naredne nedelje u Izraelu. "Ponosan sam kako je moj tim igrao. Siguran sam da će u Tel Avivu stadion biti pun. Moramo igrati čistog uma i biti pametni", napisao je Jokanović na Tviteru.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track