JOVETIĆ: Inter će se vratiti u Ligu šampiona
Foto: Inter.it

Cilj jedno od prva tri mesta

JOVETIĆ: Inter će se vratiti u Ligu šampiona

Fudbal -
Trostruki evropski prvak Inter nije igrao u Ligi šampiona još od sezone 2011-2012, kada ga je eliminisao Olimpik iz Marseja u osmini finala

BEOGRAD) - Fudbaler Intera Stevan Jovetić izjavio je da veruje da će njegova ekipa ove sezone osvojiti jedno od prva tri mesta u Seriji A i vratiti se u Ligu šampiona.

U poslednje četiri sezone Inter nije uspevao da se plasira u najelitnije evropsko takmičenje, pošto je sezonu završavao na šetom, devetom, petom i osmom mestu, a dominaciju u Seriji A preuzeo je Juventus.

"Mislim da možemo da se plasiramo među tri najbolja tima. U italijanskoj ligi ima mnogo dobrih ekipa, ali mi imamo jak tim", rekao je Jovetić, preneli su britanski mediji.

Jovetić je krajem jula iz Mančester sitija prešao na 18-mesečnu pozajmicu u Inter. Crnogorski reprezentativac nije uspeo da se izbori za mesto u timu Sitija, u koji je prešao iz Fiorentine 2013. godine.

"U fudbalu uvek postoji pritisak. Osetio sam ga u svakom klubu, ali koncentrišem se da odigram dobro. Mislim da pritisak uvećava motivaciju. Uprkos teškoćama u Engleskoj, to je bilo važno iskustvo i sada sam zreliji", rekao je on.

"Na početku (u Sitiju) sam imao nekoliko povreda, a kada sam igrao dobro, uvek me je trener menjao. Kada sam izostavljen iz ekipe za Ligu šampiona, znao sam da je vreme da promenim klub", dodao je bivši kapiten Partizana.

Inter je pre početka sezone u italijanskom prvenstvu u pet prijateljskih utakmica protiv Bajerna iz Minhena, Milana, Real Madrida, Galatasaraja i AEK-a izgubio svih pet mečeva i nije postigao nijedan gol, a Jovetić je rekao da nije zabrinut zbog toga.

"Dobro smo trenirali i sve prijateljske utakmice su nam pomogle, uprkos rezultatima. Spremni smo za početak prvenstva", dodao je on.

"Razgovarao sam sa trenerom Robertom Mančinijem, mogu da igram na nekoliko pozicija u timu. Ne želim da prognoziram koliko ću postići golova, ali siguran sam da će ih biti mnogo, kao i asistencija", rekao je Jovetić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track